knuffelbeer_leidsche_rijn_centrum

Rotsvaste reuzeknuffel voor Leidsche Rijn Centrum

Op het naast station Leidsche Rijn gelegen Reykjavikplein staat sinds enkele jaren een door landschapsarchitect Lodewijk Baljon ontworpen watertafel van natuursteen.

Dit langgerekte kunstobject is met name ’s avonds een blikvanger wanneer de waterloop verlicht wordt door gekleurde Ledverlichting. De speelse fonteintjes zorgen naast hun ‘rustgevend’ klaterend geluid van een romantisch watervalletje juist door de uitgekiende verlichting voor een feeëriek schouwspel.

Wanneer op 16 mei hét winkelhart van Leidsche Rijn, Leidsche Rijn Centrum, zal worden geopend zal het publiek kennis kunnen maken met een enorme, eveneens door Baljon ontworpen, natuurstenen kunstwerk dat de kruising van de Wenenpromenade met de Luxemburgpromenade zal markeren. Baljon is tevens verantwoordelijk voor de ontwerpen van de zitelementen in de openbare ruimten van het ‘tweede winkelhart van Utrecht’ zoals Leidsche Rijn Centrum in de volksmond ook wel genoemd wordt. De knuffelbeer is geproduceerd door Rots Maatwerk BV.

In de wandelgangen wordt de granieten kolos liefkozend “reuzeknuffel” genoemd, al is het knuffelgehalte niet bijzonder hoog. Ongetwijfeld zal het een favoriet klimtoestel worden en wellicht kunnen dienen als ‘meetingpoint’, zoals het enorme treinreistijdenbord in de stationshal van Utrecht Centraal al zeer lange tijd een geliefd punt is om af te spreken. Ook zullen ‘zoekgeraakte’ kinderen er misschien hun vertier zoeken en zodoende door hun bezorgde ouders makkelijk terug gevonden kunnen worden. Via een centraal omroepsysteem zou dan kunnen worden omgeroepen dat “…. graag opgehaald wil worden bij de reuzeknuffel”. Of Baljon zijn kunstobject hiervoor heeft bedoeld is niet bekend.

Het gevaarte is inmiddels op transport gezet en zal binnenkort per boot aankomen.

3 gedachten over “Rotsvaste reuzeknuffel voor Leidsche Rijn Centrum”

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven