Shahaira-Nicolina-Lesschen

Bewoonster in beeld: Shahaira van avondvierdaagse Leidsche Rijn

Toen de op Curaçao geboren en getogen Shahaira op negentienjarige leeftijd het vrijwel altijd zonnige eiland verruilde voor de kilte van Nederland wist ze al dat haar leven hier in het teken zou komen te staan van eventueel een gezin, haar werk en een druk maatschappelijk leven. Ze is moeder van twee kinderen die nog de basisschoolleeftijd hebben en als ‘doener’ is Shahaira dan ook nauw betrokken bij de school en gewaardeerd lid van de oudercommissie. Naast haar voltijd baan, ze werkt 32 uur als IT-er bij een grote bank, de oudercommissie en haar gezin zet ze zich vol overgave in voor het organiseren van de avondvierdaagse in Leidsche Rijn, die dit jaar als zelfstandig evenement voor de tiende keer zal worden gelopen.

Shahaira is een belangrijke schakel tussen het bestuur van de wandelorganisatie en met name de scholen. Tevens heeft ze als aandachtsgebied binnen de organisatie het binnenbrengen van sponsors, waar geen enkel evenement van deze orde zonder kan. Natuurlijk zijn sponsors die voorgaande edities van de avondvierdaagse de organisatie terwille waren doorgaans best bereid ook dit jaar hun medewerking te verlenen. Soms door een financiële bijdrage, soms door het ter beschikking stellen van zaken die hard nodig zijn om het evenement veilig en vrolijk te laten verlopen. Denk hierbij aan geluidapparatuur, muzikale omlijsting en dergelijke.

Toch blijft het iedere keer weer zaak om op zoek te gaan naar nieuwe sponsors. Nu een aantal van de bestuursleden afscheid zal nemen van het bestuur is er plek voor iemand met goede connecties en bovenal ervaring op het gebied van het binnenhalen van sponsoren. Te denken valt aan bedrijven die zich willen verbinden aan het wandel evenement en langs de route of bij de start en finish plek, sinds enkele jaren “Castellum De Hooge Woerd”, hun medewerking aan de avondvierdaagse kunnen laten blijken. Zo kan op de finishvlag naam en logo dragen van de sponsor. Ook zullen er traditiegetrouw versnaperingen langs de route aan de wandelaars worden uitgedeeld die eveneens ter beschikking zijn gesteld door verschillende ondernemers.

Dat de organisatie veel hulp kan gebruiken benadrukt Shahaira nog maar eens. Wat te denken van alleen al de verkeersregelaars en EHBO-ers?

Shahaira is duidelijk nog niet van plan haar werkzaamheden voor de avondvierdaagse op een lager pitje te zetten, al zal ze het werk voor school proberen wat los te laten en het stokje hiervan over te dragen aan haar echtgenoot.

Dat haar ouders op het zonnige Curaçao zijn blijven wonen ziet ze niet als een onoverkomelijk nadeel. Ze ziet het zelfs als een voordeel: “Op vakantie naar zo’n mooi zonnig eiland is toch heerlijk? En natuurlijk is het voor opa en oma ook fijn om hun kleinkinderen weer te zien!”

Shahaira is een ‘doener’ en kan bij het uitvoeren van haar taken zeker hulp gebruiken! Niet enkel is er versterking binnen het bestuur nodig, maar zeker ook gedurende het evenement dat dit jaar zal plaatsvinden van dinsdag 19 juni tot en met vrijdag 22 juni. Voor meer informatie over alle werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd is een mailtje genoeg: info@avondvierdaagse-leidscherijn.nl of kijk op de website www.avondvierdaagse-leidscherijn.nl.

Shahaira kijkt natuurlijk erg uit naar de 2018 editie van de avondvierdaagse en is samen met een heel team al maanden druk bezig met de voorbereiding. “Op de laatste avond weet ik weer waarvoor ik het allemaal doe. Waarvoor ik er zoveel energie in heb gestoken: het zijn de voldane gezichten van de deelnemers die het allemaal de moeite waard maakt”!

Tekst en foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.