wandelen_lopen_senioren

Iedere stap telt

De Gezonde Wijk alliantie Leidsche Rijn en Vleuten – de Meern is een samenwerkingsverband dat is gesmeed tussen zorgprofessionals en bewoners van Leidsche Rijn-Vleuten-De Meern, met als doel deze twee groepen bij elkaar te brengen om ervaringen uit te wisselen en om tot nieuwe ideeën te komen waar het beter kan op het gebied van gezondheid.

Voor de vierde keer is vanuit dit initiatief de lokale Diabetes Challenge georganiseerd.

Bewoners worden uitgenodigd om met ingang van donderdag 17 mei vanaf tien uur wekelijks mee te wandelen op weg naar een betere gezondheid. Bewegen is natuurlijk voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes worden van harte uitgenodigd mee te wandelen! In september wandelen de deelnemers die zich hebben aangesloten bij de ‘Gezonde Wijk alliantie’ samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland tijdens het Nationale Diabetes Challenge Festival.

Dinsdag 24 april is een Diabetes Challenge informatieavond georganiseerd in Gezondheidscentrum Het Zand, Vogelvlinderweg 56, aanvang zeven uur. Iedereen die interesse heeft is welkom. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan per E-mail: info@gezondsgu.nl, of door te bellen: 030 6700979, of even binnen te lopen bij Gezondheidscentrum Het Zand om daar persoonlijk aan te melden. Voor meer informatie zie ook de website.

In Nederland zijn inmiddels circa 1 miljoen diabetes patiënten. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling bij diabetes kan zijn. De Nationale Diabetes Challenge maakt duidelijk dat iedere stap telt. De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.