Free-Food-Experience-nu-ook-in-Leidsche-Rijn

Free Food Experience nu ook in Leidsche Rijn

De economie draait op volle toeren, maar de armoede In Nederland is nog lang niet weg. In Utrecht en omstreken is het aantal huishoudens onder de armoedegrens de afgelopen jaren fors gestegen. Dat blijkt uit de Atlas voor Gemeenten.

Leidsche Rijn heeft een sociale eenzaamheid van 47%. Dat is voor Utrecht na Overvecht het hoogste aantal. Wij willen hier iets aan doen!

Steeds meer gezinnen komen in de financiële problemen en komen er niet meer uit. Aan de buitenkant misschien niet meteen zichtbaar, maar achter de gesloten deuren is er tekort aan middelen en worden de rekeningen niet betaald. Voor de kinderen is er minder te besteden in dagelijkse voorzieningen, laat staan, sport en spel.
Bewoners die helemaal geen of weinig financiële middelen hebben en die toch willen genieten van een avondje uit, kunnen vanaf 12 mei alleen of met het gezin gratis genieten van een avond genieten bij Free Food Experience Leidsche Rijn.

Free Good Experience is opgericht door Richard en Ilviën Noordhoek en door een paar enthousiaste Utrechtse christenen. De dag heeft tot doel de minderbedeelden in Utrecht en voral Leidsche Rijn een avondje uit te geven .
Niet alleen in Utrecht, maar dit project wordt landelijk uitgerold, om meer aandacht te geven aan de kwetsbare medemens.

Op zaterdag 12 mei 2018 zal de aftrap worden gegeven. Een tiental vrijwilligers zijn begonnen met de voorbereidingen. Stichting Free Food Experience wil niet alleen maaltijden verstrekken, maar zich in de toekomst ook op andere gebieden inzetten voor genoemde doelgroep.

Hulp gezocht
Wat we nu nog zoeken zijn vrijwilligers, financiële middelen en kerkgemeenschappen die zich willen aansluiten, om dit project tot een succes te maken.

Informatie
Denkt u dat u iemand kent of wilt u zelf deelnemen aan deze avond, dan bent u op 12 mei welkom, aanvang 17.00. Locatie: Buurtcentrum Weide Wereld, Teunisbloemweg, 3452 CB in Vleuten / Utrecht.

Voor de aanmelding of verdere vragen kunt u mailen naar freefoodexperience@gmail.com of via de facebook website
Hier kunt u ook uw dieet , Hallal, glutenvrij of vegetarisch aangeven.
Hierbij een oproep aan Kerkgemeenschappen zich aan te melden voor dit Utrechts initiatief.

Lees ook:
Bewoner in beeld: Richard van Free Food Experience
Website Free Food Experience

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.