Twee-UVV-ers-in-Nederlands-team-U12

Twee UVV-ers in Nederlands honkbalteam voor het EK U12

De definitieve selectie van het Nederlands honkbalteam voor het EK U12 (onder 12 jaar) is bekend en heeft dit keer twee UVV’ers in de gelederen:  Guido Feldkamp en Thijs Helms. Samen met 13 andere spelers nemen zij deel aan het EK U12 dat dit jaar in Boedapest, Hongarije zal plaatsvinden. Het EK U12 zal in de zomer van 30 juni tot en met 8 juli gespeeld gaan worden in Boedapest, Hongarije. Nederland is ingedeeld in poule A en treft daar de volgende landen: België, Duitsland, regerend kampioen Italië, Kroatië, Oostenrijk en Slowakije. In poule B zitten de landen, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, Oekraïne, Polen, Rusland en Tsjechië.

In 2017 vond het EK U12 nog plaats op de velden van UVV en was er een week top jeugdhonkbal te bewonderen in Utrecht. Ook toen was er een UVV-er opgenomen in de selectie: Dieudonnée van Zoelen. Dit jaar zijn er maar liefst twee UVV-ers opgenomen in de selectie. Guido speelde tot afgelopen jaar nog bij de Houten Dragons en heeft dit jaar de overstap naar UVV gemaakt. Guido speelt bij UVV als pitcher in Aspiranten 3. Thijs speelt al vanaf de Beeballers bij UVV en is nu catcher bij Aspiranten 3.
Ook oud UVV-er Kimi Verkruijssen is opgenomen in de selectie en zal als pitcher meegaan. Kimi speelt tegenwoordig bij TIW/Survivors in Amsterdam.

crowdfundingsactie
Helaas vallen alle projecten voor sporters onder de 16 jaar in Nederland niet meer onder NOC/NSF subsidiëring en worden deze niet gefinancieerd uit de topsportgelden . Daarom is er een crowdfundingsactie gestart om de droom van deze 15 jongens en hun coaches mogelijk te maken.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven