Jeugd-van-Leidsche-Rijn-trapt-20-jarig-bestaan-af2

Jeugd van Leidsche Rijn trapt 20-jarig bestaan af

Op zaterdag 19 mei is het zover: de viering van 20 jaar Leidsche Rijn gaat van start! Op het net geopende Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum laat de jeugd van Leidsche Rijn van zich horen met muziek, dans, zang, sport, circus en meer. Wethouder Kees Geldof verricht de officiële opening om 12 uur en de middag wordt afgesloten door DJ Wesdex en een heel speciale Mystery Guest.

Tussen 12 en 18 uur is op het Brusselplein een feestelijk programma voor jong en oud. Na de opening spelen vier bands van KLUB 19 een uur lang op het podium. Daarna zijn er spetterende optredens van NL Dance, PM-Dance en de kinderen van circus DIEDOM. Om 15.00 uur is het tijd voor de Kinderraad van DOENJA Dienstverlening. In een interactieve quiz testen zij de kennis van Victor Everhardt: wat weet de wethouder (en het publiek) nu écht van Leidsche Rijn? Daarna gaan de voeten van de vloer met de Dance Along van het UCK. Loeki (bekend van The Voice Kids) treedt rond 16.00 uur op samen met haar broer Gijs, en daarna is het podium voor de Mystery Guest. Tot slot laat DJ Wesdex nog even het dak eraf gaan tot 18.00 uur. De presentatie van de middag is in handen van ‘mister Utrecht’ Hans Gommer. De aftrap van 20 jaar Leidsche Rijn, 20 jaar Nieuwe Buren is onderdeel van de opening van Leidsche Rijn Centrum van 16 t/m 19 mei.

20 jaar Leidsche Rijn, 20 jaar nieuwe buren
Dit jaar is het 20 jaar geleden dat de eerste bewoner in Leidsche Rijn kwam wonen. Van 19 mei t/m 14 oktober zijn er allerlei activiteiten om dit feest te vieren; van cultureel tot sportief, van culinair tot educatief. Het 20-jarig bestaan van Leidsche Rijn heeft het toepasselijke thema ‘Nieuwe Buren?’ meegekregen. Nieuwe Buren staat voor verhuizen, pionieren, ontmoeten, plek maken en wortelen. Bewoners, instellingen, clubs en horeca laten zien hoeveel er gebeurt in het stadsdeel Leidsche Rijn (dat is Leidsche Rijn én Vleuten-De Meern) en brengen de bewoners uit de verschillende wijken met elkaar in contact.
Actuele info is te vinden op www.20jaarleidscherijn.nl

Lees ook alle eerdere berichten op Regio Leidsche Rijn over 20 jaar Leidsche Rijn

flyer_achterkant_20_jaar_leidsche_rijn

1 gedachte over “Jeugd van Leidsche Rijn trapt 20-jarig bestaan af”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.