tjeerd_bijnsdorp_van_40up

Interview met Tjeerd Bijnsdorp “Het publiek leek ineens 20 jaar jonger”

Het Zomerfestival 40UP vindt zaterdag 2 juni plaats op de Grasweide Papendorp in Leidsche Rijn. Vanwege het succes van voorgaande jaren wordt dit alweer de vierde editie. Zomerfestival 40UP is niet zoals andere festivals. Landelijk is dit festival namelijk, de naam zegt het al, het enige festival voor 40-plussers. Hits van 40 jaar worden gedraaid. Maar, 40UP biedt meer dan enkel muziek. Tjeerd Bijnsdorp (44), festivaldirecteur van 40UP zegt namelijk enthousiast: “Je kunt het ook een muzikaal foodtruckfestival noemen, geen enkel festival heeft zoveel picknicktafels.”

Nog een maand voor het festival, dus de voorbereidingen worden getroffen. “Ineens gaat het heel snel. Afgelopen winter stond ik nog te flyeren in Tivoli. De artiesten die op het festival komen optreden waren toen nog niet bekend, maar toch sprak ik veel bezoekers die hun kaartje al hadden gekocht. Dat zijn onze echte fans; ze weten wat ze mogen verwachten en vinden het heerlijk om te dansen op de grootste hits uit veertig jaar dansmuziek,” meent Bijnsdorp.

Bijnsdorp organiseerde nooit feesten voor een oudere doelgroep. Hij was juist gericht op jongerenfeesten. “Ik kom uit de wereld van de house- en dancefestivals. Zo organiseerde ik ‘A Day at the Park’ in het Amsterdamse Bos, maar ook techno feesten in de Utrechtse Club Poema. Inhoudelijk was dat compleet anders. Het is gericht op jeugd.” Toen Bijnsdorp de eerste keer naar een 40UP feest ging, had hij dan ook zijn twijfels. “Ik moest er behoorlijk aan wennen. Ik had er een beetje een oubollig beeld bij,” aarzelt hij. Maar dan vervolgt hij vol enthousiasme: “Tegen mijn verwachting in was het ontzettend leuk. Ik werd aangenaam verrast door de vrolijkheid en de ongedwongen sfeer. Dat enthousiasme van bezoekers die gewoon zichzelf kunnen zijn, zonder raar aangekeken te worden is de rode draad bij 40UP. Dat kom je niet vaak tegen.”

Hij kan al een aantal dingen verklappen over het festival van volgende maand. “Ik heb de Sugarhill Gang geboekt, samen met ‘Rappers Delight’ waren zij verantwoordelijk voor de eerste grote hiphop hit. Maar het optreden van SNAP! zal het hoogtepunt worden. Eerder heb ik het publiek los zien gaan op hun muziek; ze leken ineens 20 jaar jonger van vreugde,” Blijnsdorp glundert.

Wil je meer informatie over het programma en kaartverkoop bezoek dan www.40upfestival.com. De organisatie geeft 5 x 2 kaarten weg. Wil je hier kans op maken, stuur dan het juiste antwoord op de vraag ‘hoe heette de grootste hit van SNAP?’ naar [email protected]

Geschreven door: Rogier van der Zouwen

40up_festival_flyer

3 gedachten over “Interview met Tjeerd Bijnsdorp “Het publiek leek ineens 20 jaar jonger””

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven