Ingrid-Wendel-van-de-duofiets

Bewoner in beeld: Ingrid Wendel over de duofiets

In een korte tijd iets groots neerzetten? Dat is aan de Vleutense Ingrid Wendel (57) wel besteed. Ze deed het bijvoorbeeld tijdens haar functies als secretaresse bij topbedrijven en bij de coördinatie van verhuizingen namens haar bedrijf (SmilingFirst). Haar nieuwste project? Een duofiets voor ouderen in regio Vleuten – de Meern. 8.000 euro kost hij. En begin mei moet hij rijden. Te ambitieus? “Nee hoor. Ik bijt me erin vast en zorg gewoon dat het gaat lukken!”

Ingrid komt uit een sportief gezin. “Mijn vader fietste altijd naar zijn werk en tot zijn 82ste liep hij nog hard.” Na een val brak hij zijn ribben en korte tijd later, in februari 2017, overleed hij op 87-jarige leeftijd. De laatste jaren van zijn leven maakte hij regelmatig samen met Ingrid ritjes op de duofiets  van de instelling waar hij drie keer per week kwam. Ingrid: “Het was heerlijk! We kwamen op plekken waar herinneringen lagen. Na thuiskomst straalde hij, had hij een blos op zijn wangen en was zijn hoofd leeg.”

Na het overlijden van haar vader, ging haar moeder ook naar dezelfde dagbesteding. Ingrid wilde graag op maandagen met haar blijven fietsen op de duofiets. Maar dat was niet mogelijk. Ze legde zich hier echter niet bij neer. “Ik dacht ‘dan regel ik het zelf! En omdat ik anderen ook het plezier gun stel ik hem breed te beschikking’.” Ingrid ziet dat veel meer mensen deze dienst kunnen gebruiken. “Er is veel eenzaamheid onder ouderen. Laat ze buiten komen. Dit verbreedt hun horizon!” De duofiets wordt beschikbaar voor thuiswonende ouderen die er samen met een familielid of bekende op uit willen trekken.

Overal waar Ingrid komt, krijgt ze enthousiaste reacties op het idee. Ook organisaties helpen mee. Ingrid: “Een medewerker van Lister organiseerde bijvoorbeeld spontaan een bingo. Hij wil graag met zijn oma fietsen. En een Sociaal Makelaar van Welzaam opperde het idee emballagebonnen bij supermarkten voor dit doel te verzamelen.”

Ingrid heeft het geld voor de fiets inmiddels bijna bij elkaar, maar donaties zijn meer dan welkom. “Met alleen de aanschaf zijn we er niet, denk aan bijkomende kosten als de verzekering en het onderhoud.”

Vanaf begin mei kunt u de duofiets huren bij Gasterij Wielrevelt in Haarzuilens. Meer informatie en/of doneren? Bezoek www.duofietsvleutendemeern.nl.

Tekst en foto: Gerrie Koops

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.