duofiets

Duofiets te leen zodat iedereen lekker kan fietsen

Initiatiefneemster Ingrid Wendel presenteerde afgelopen week de duofiets bij Hoeve Wielrevelt in Haarzuilens. Mantelzorgers, familieleden, vrienden, kennissen: iedereen kan de duofiets op deze locatie lenen om erop uit te gaan met mensen die nog graag fietsen, maar dit niet meer zelfstandig kunnen. Naast dat de fiets laagdrempelig bewegen in de buitenlucht stimuleert, heeft dit initiatief het sociale voordeel van een gezellige gesprekspartner. Het haalt mensen die anders thuisblijven uit hun isolement.

Geïnspireerd door haar moeder, kwam Ingrid met het idee voor de duofiets. Bij de dagbesteding van Ingrids moeder was er al een duofiets. Er samen op uitgaan kon alleen niet altijd op de momenten dat Ingrid en haar moeder dit graag wilden: de fiets was beperkt beschikbaar. Zo ontstond het idee om een duofiets aan te schaffen. Inmiddels is de fiets een feit, mede dankzij het Initiatievenfonds en diverse sponsoren. Bewoners kunnen de fiets reserveren voor een ritje in de wijk.

Wilt u weten wanneer de fiets beschikbaar is? Op www.duofietsvleutendemeern.nl vindt u meer informatie en contactgegevens. Ook vindt u hier meer achtergrondinformatie en kunt u een klein of groot steentje bijdragen aan dit mooie initiatief in de wijk.

Lees ook het interview met Ingrid Wendel in rubriek ‘Bewoner in beeld‘.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.