Hangplek_voor_Ouderen_foto-Birgit_Schuch

Hangplek voor Ouderen treedt weer op

In Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern maakt een bijzondere groep senioren theater. Vorig jaar deden ze dat en nu komen ze met een nieuw stuk. Het gaat over 65+-stress en het heet Geen Man Overboord. Hangplek voor Ouderen is zo bijzonder omdat senioren verhalen ophalen bij leeftijdsgenoten in de wijk. Met die verhalen maken ze een toneelstuk. Eind mei en begin juni is het stuk te zien in De Schakel en in verschillende zorgcentra.

“Iedereen is welkom om het stuk te komen zien”, vertelt Herma Lamark. Zij is voorzitter van de Hangplek voor ouderen. “Dat vinden de toneelspelers fijn en het is heel herkenbaar voor senioren. Thema’s als motoriek, afkomst en veel vrouwen voor weinig mannen komen aan de orde. Geen Man Overboord gaat over waar oudere mensen tegenaan lopen en wat ze leuk vinden”.

Geen Man Overboord
“Het stuk speelt op een cruiseschip. De gasten op het cruiseschip hebben allemaal een eigen verhaal. Er zijn scenes op het dek, aan de bar en in de sportzaal. Oppassen, vrijwilligerswerk, bridge, gym, mantelzorg, ziekenhuisbezoek en weer oppassen…. Het komt allemaal aan de orde. Erg leuk”, zegt Herma. “In de zorgcentra spelen we tussen de mensen in. “ Herma is behalve voorzitter van de vereniging ook samen met anderen verantwoordelijk voor het decor en de rekwisieten. Het script is van David Groeneveld en Marieke schipper in samenwerking met senior stagiare Margaret van Mierlo.”

De Drie Ringen, De Schakel en cluster Voorn
“De première is 23 mei om 14.15 uur in De Drie Ringen. Daarna speelt het stuk op 26 mei om 20.00 uur in De Schakel, op 30 mei om 15.15 in cluster Voorn en op 3 juni om 15.00 uur op dezelfde plaats. De kosten zijn slechts €5 inclusief een kopje thee of koffie. Het is belangrijk om vooraf te reserveren. Dat kan via [email protected] . Bellen kan ook: 030-6703122. Reserveringen kunnen worden opgehaald tot een kwartier voor aanvang en pinnen is niet mogelijk”.

Initiatievenfonds
Hangplek voor ouderen wordt mede mogelijk gemaakt door wijkbureau Leidsche Rijn en wijkservicecentrum Vleuten-De Meern. De Vereniging heeft hiervoor een plan ingediend en dit is gehonoreerd. Behalve het culturele aspect is er een belangrijke verbindende rol in de wijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven