Buurtgesprekken-coalitievorming_foto-Angeliek de Jonge Fotografie

Buurtgesprekken coalitievorming Vleuten- De Meern

De Gemeente Utrecht organiseert een buurgesprek in Vleuten- De Meern op 8 mei. De gesprekken zijn bedoeld om informatie van de bewoners op te halen voor de lopende coalitiebesprekingen en de komende periode. De vertegenwoordigers van de coalitie bestaan uit GroenLinks, D66 en de ChristenUnie.

De onderhandelaars voor de coalitie willen in Utrecht informatie uit de buurten van Utrecht halen. Om die reden is er ook een gesprek gepland met de inwoners van Vleuten en De Meern. Ook vinden er stadsgesprekken plaats op 9 mei voor heel Utrecht. Het doel van de gesprekken is om de komende vier jaar in gesprek te blijven met bewoners en ondernemers over wat nodig is voor de groeiende stad. Ze willen beleidsvoornemens toetsen en als het kan aansluiten op initiatieven uit de stad.

Vanaf maandag is er tijdens de onderhandelingsperiode ook wekelijks een paar keer een inloopmoment voor de onderhandelaars. Mensen die graag iets willen toevoegen of aangeven aan de onderhandelaars kunnen daar even naar binnen lopen. Een coalitie is een samenwerking tussen meerdere politieke partijen die samen afspraken maken over wat zij in de komende vier jaar en verder in de stad willen bereiken. Alle afspraken worden vastgelegd in het coalitieakkoord. De coalitie is verantwoordelijk voor de periode 2018-2022.

De onderhandelaars krijgen nu al vele brieven en reacties met aandachtspunten. De gesprekken gaan over thema’s die te maken hebben met de mensen in de stad en over de verwachte groei van Utrecht. Tijdens de verkiezingsperiode hebben de partijen al veel gesproken met de bewoners in de stad. De gesprekken die nu worden gehouden, helpen om de aankomende vier jaar scherper te krijgen. Ze willen het beste voor de wijk en staan open voor alle ideeën van de bewoners. Met het buurtgesprek in Vleuten – De Meern hebben ze het doel om tijdens de gesprekken te kijken wat er allemaal speelt in de buurt. Hoe gaat het er aan toe in de buurt, wat kan beter, en zijn er zorgen die besproken moeten worden?

Het buurtgesprek vindt plaats in De Schalm aan Oranjelaan 10. Het begint om 18.00 tot 20.30, inclusief een maaltijd. Het stadsgesprek is op woensdag 9 mei. Het stadsgesprek vindt plaats in De Stadstuin, Europalaan 20, en is ook inclusief maaltijd. Het begint om 18.00 en eindigt rond 21.00. Naast de buurtgesprekken en het stadsgesprek gaan de onderhandelaars in een aantal expertmeetings in gesprek met professionals.

In het geval dat u niet bij één van de bovenstaande gesprekken aanwezig kunt zijn, kunt u kort met de onderhandelaars in gesprek op afspraak. Meer informatie over de buurtgesprekken, het stadsgesprek en de inloopmomenten staat op www.utrecht.nl/coalitie.

Geschreven door: Janien Dijkstra, Hogeschool Utrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].