wijkraad

Wijkraden organiseren gespreksavond over veiligheid

Op 16 mei organiseren de wijkraden Leidsche Rijn (LR) en Vleuten-De Meern Haarzuilens gezamenlijk een gespreksavond over veiligheid in de wijk. Deze avond vindt plaats in de brandweerkazerne van Leidsche Rijn. Centrale vragen tijdens de avond zijn: hoe veilig voelt u zich in uw wijk, waar kan de veiligheid verbeteren en hoe kunnen burgers, organisaties en gemeente de problemen aanpakken?

Verschillende vormen van veiligheid komen aan bod, met uitzondering van verkeersveiligheid. Naast het onderwerp veiligheid staan ook de wijkambities en de afsluiting van de stadsbaantunnel op de agenda. Vanaf 19 uur bent u welkom voor een rondleiding door de brandweerkazerne aan de Belcampostraat 10 in Utrecht (Leidsche Rijn). Om 20 uur start de gespreksavond en om 22 uur sluiten we de avond af en is er gelegenheid tot napraten met een drankje.


Advertentie:

Programma

19.00 uur Welkom in brandweerkazerne Leidsche Rijn Belcampostraat 10, 3544 NG, Utrecht

19.15 uur Start rondleiding door de brandweerkazerne

19.45 uur Inloop gespreksavond met koffie/thee

20.00 uur Welkom en inleiding door dhr. A. Overeem van de brandweer over brandpreventie en brandveiligheid in stadsdeel Leidsche Rijn

20.30 uur Veiligheid in de wijk, beleving en feiten door dhr. J. Baijens en J. Porton Gebiedsmanagers Veiligheid van Leidsche Rijn en Vleuten De Meern

21.00 uur Platform SamenMakenWeLeidscheRijn

21.30 uur De stadsbaantunnel en tijdelijke afsluiting

22.00 uur Afsluiting en mogelijkheid tot napraten met een drankje.

22.30 uur Brandweerkazerne sluit

Rol van de wijkraad
De wijkraden zijn de oren en ogen in de wijk. Zij hebben de taak het college van Burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd te adviseren. Voor het opstellen van deze adviezen hebben zij inbreng nodig vanuit de bewoners en organisaties uit de wijk. Daarom organiseren de wijkraden gespreksavonden en gaan wij met bewoners in gesprek over actuele onderwerpen die spelen in de wijk.

Voor verdere informatie over de avond kunt u contact opnemen met Chris Douwes van wijkraad Leidsche Rijn (chdouwes@gmail.com) of Edward Maas van wijkraad Vleuten-De Meern-Haarzuilens (edward.maas@wijkraadvleutendemeern.nl). Voor algemene informatie over de wijkraden verwijzen wij u naar de websites www.wijkraadleidscherijn.nl en www.wijkraadvleutendemeern.nl.

3 reacties op “Wijkraden organiseren gespreksavond over veiligheid”

    1. Ik ben uitgenodigd maar helaas heb ik op dezelfde dag/tijd een ander belangrijk overleg over de speeltuinen.
      Ik ben zeker op zoek naar een vervanger de veiligheid manager wil graag een van ons bij zijn .

  1. Harald Stoll

    Wij zijn dan helaas op vakantie, ik ben benieuwd naar de notulen.
    Wordt dit gedeeld met geïnteresseerde?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.