Loeki-en-Gijs-samen-op-het-podium-bij-aftrap-20-jaar-Leidsche-Rijn
 

Loeki en Gijs samen op het podium bij aftrap 20 jaar Leidsche Rijn

9 mei 2018 15:30  Redactie  Reageer

Lekker Loek! Dat was de eerste reactie vanuit de coulissen na het optreden van Loeki bij The Voice Kids. Dat was in 2017 en nu staat ze met broer Gijs op het podium bij de aftrap van 20 jaar Leidsche Rijn, zaterdag 19 mei op het Brusselplein. Wat is er in de tussentijd allemaal gebeurd?

Loeki en Gijs ontvangen ons bij hen thuis in de keuken en zitten er ontspannen bij. Loeki maakt meteen duidelijk: We zijn geen duo hoor, we gaan ieder ons eigen weg in de muziek.

Gijs produceert, en speelt cello. Op de vraag wat hij wil bereiken in de muziek moet hij het antwoord schuldig blijven. “Eigenlijk weet ik het allemaal nog niet. Ik doe nu nog VWO op het Leidsche Rijn College (LRC), en daarna neem ik waarschijnlijk een tussenjaar. Ik vind het produceren erg leuk maar zie mezelf niet als DJ beroepsmatig draaien. Architectuur gaan studeren aan de TU Delft lijkt me ook wel wat.”

Ook Loeki is er niet van overtuigd dat haar toekomst in de muziek ligt, al heeft zij er intussen wel voor gekozen om haar school in Leidsche Rijn te verruilen voor Codarts in Rotterdam. Deze middelbare school biedt talenten een speciale opleiding in muziek of dans. Wil ze daarna naar het conservatorium? Ook dat is nog allerminst zeker, omdat de muziekwereld nou eenmaal weinig zekerheid biedt.

Broer en zus zijn dus broodnuchter en maken hun muziek vooral op ‘gevoel’. En dat gaat tot nu toe best goed. Want hoe is het Loeki vergaan na haar succesvolle deelname aan The Voice Kids? Loeki: “Gijs en ik hebben samen een contract gekregen bij het label van Talpa, waarvoor we nu een aantal nummers aan het maken zijn. Twee daarvan staan trouwens al op Spotify: Be Here en More”. Ook op Instagram is Loeki succesvol wat heeft geleid tot een aantal sponsorcontracten.

Loeki en Gijs kwamen op jonge leeftijd in Leidsche Rijn wonen. Hebben zij nog tips voor de stadsontwikkelaars? Gijs: “Er is in Leidsche Rijn helaas geen echte muziek’scene’ zoals je dat bijvoorbeeld wel ziet in IJburg in Amsterdam. En voor een avondje uit gaan we naar Zeist, waar je een goede 16+ club hebt. Die zou er echt moeten komen in Leidsche Rijn!”

Laatste vraag: wat kan het publiek van jullie verwachten op 19 mei? “We gaan in ieder geval onze eigen nummers More en Be Here spelen, en twee covers. Een vriendin speelt gitaar en Loeki’s beste vriendin Merel (ook van LRC) verzorgt met twee collega-dansers de choreografie.“

Zaterdag 19 mei
Aftrap 20 jaar Leidsche Rijn, 20 jaar Nieuwe Buren
Brusselplein Leidsche Rijn Centrum
Van 12.00 tot 18.00 uur
Kijk voor het programma op 20jaarleidscherijn.nlAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website