zingende_beelden_maximapark_utrecht
 Foto: Birgit Schuch

Zingende Beelden presenteert zes dans- en muziekgezelschappen in het Máximapark

10 mei 2018 12:45  Redactie  Reageer

Met Zingende Beelden brengt Cultuur19 de beelden in het Máximapark onder de aandacht bij een breed publiek. Het is een uniek evenement voor Utrecht met dansvoorstellingen, die het publiek wandelend beleeft. Op 27 mei vindt de achtste editie plaats.

Voor deze editie van Zingende Beelden nodigt Cultuur19 zes uiteenlopende dans- en muziekgezelschappen uit, waaronder MAN||CO uit Amsterdam. In de afgelopen weken maakten zij kennis met het Máximapark. Met de beelden en hun verhalen als inspiratie maakte MAN || CO de voorstelling ‘There’s A Hole In My Bucket, Dear Liza’. Youri and Marie dansen de voorstelling ‘Morning, Mourning’ (winnaar Juryprijs Café Theater Festival 2018). Anastasia Kostner en Thami Joe Fischer kennen we nog als de twee prachtige dansers uit Zingende Beelden 2015 (‘Rapunzel en de Reus’) en 2017 (‘Hoog in de Boom’). Dit jaar dansen zij de moderne choreografie ‘Belle & Bauke’ van Minke Elisa Brands op muziek van Strauss ‘Geschichten aus dem Wienerwald’ gespeeld door Muziek in De Meern.
Professionals en beginnende dansers ontmoetten elkaar de afgelopen weken in bijzondere maakprocessen en samenwerkingen, zoals de Ithaka ISK Utrecht (Internationele Schakelklas) met De Dansers en leerlingen van het Amadeus Lyceum met Kristel van der Heijden en Jurgen van Harskamp. Al deze ontmoetingen resulteerden in zes unieke voorstellingen, die het publiek al wandelend beleeft.

flyer_zingendeBeelden_2018

Over Cultuur19
Cultuur19 is sinds 2004 het wijkcultuurhuis van Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern. Cultuur19 brengt kunst en cultuur bij bewoners om de hoek en programmeert jaarlijks terugkerende festivals en activiteiten op diverse locaties in de wijk, zoals het Leidsche Rijn Festival, Zingende Beelden, De Maakplaats en In Je Makie. Vanuit de CultuurCampus ontwikkelt Cultuur19 nieuwe co-producties met professionals en beginnende makers, die een podium krijgen op het CampusFestival en Zingende Beelden.

Informatie
De voorstelling duurt +/- 90 min per route en is geschikt voor kinderen (8+). Verzamelen om 11.00, 13.30 en 15.00 uur bij Observatorium naast Parkrestaurant Anafora (Uilenboslaan 1, Vleuten). De organisatie raadt aan goede schoenen te dragen. Ook bij slecht weer gaan de voorstellingen door. Na afloop is er gelegenheid om te doneren, bij wijze van entreegeld. Meer informatie en bereikbaarheid: www.zingendebeelden.nl.

Zingende Beelden is mogelijk gemaakt door Cultuur19, Gemeente Utrecht, Leidsche Rijn is 20, Ondernemersfonds Utrecht en Amadeus Lyceum.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website