Leidsche Rijn Centrum
 

Opzienbarend Leidsche Rijn Centrum

12 mei 2018 13:43  Redactie  Reageer

Leidsche Rijn kan bogen op een inmiddels twintigjarige historie. Dit jaar zal dat uitbundig worden gevierd met allerlei festiviteiten die uitgesmeerd over de periode van mei tot en met oktober dit jaar zullen plaatshebben op diverse locaties in de wijken.

Gedurende het twintigjarige bestaan van Leidsche Rijn weet het inmiddels de aandacht op zich gevestigd door tal van opzienbarende gebeurtenissen, en niet enkel binnen de Nederlandse grenzen.

Onlangs werd het centrum van Leidsche Rijn genomineerd voor de “Urban Challenge”, een Award die met de uitreiking ervan recht doet aan de leefbaarheid van de bewoners in een bepaald gebied. Hierbij spelen criteria als infrastructuur en groenvoorziening een enorme rol. Zeker voor wat betreft infrastructuur scoort Leidsche Rijn internationaal ruim boven de norm. Mede door het goed georganiseerde openbaar vervoer en de uitvalswegen rondom Leidsche Rijn. Het distributienetwerk onder het zestien mei aanstaande te openen Leidsche Rijn Centrum draagt zeker bij aan het binnenslepen van de nominatie. Door dit ondergrondse wegennet zullen ‘vrachtwagen bewegingen’ in de wijk tot het minimum beperkt kunnen blijven hetgeen de leefbaarheid in de wijk zeker ten goede komt.

Met het binnenslepen van de nominatie is Leidsche Rijn internationaal in de spotlights gezet en kan daardoor wellicht tot voorbeeld dienen voor steden over de hele wereld.

Twaalf genomineerden en maar vijf winnaars die zich in het najaar gedurende een internationaal congres van architecten in Londen mogen presenteren. De vijf winnende steden zijn Bangkok, Sydney, Kopenhagen, Athene en Washington. In een dergelijke aansprekende lijst van steden met allure misstaat Leidsche Rijn allerminst. Dat Leidsche Rijn uiteindelijk enkel een vermelding in de lijst ten deel viel komt voort uit het feit dat de prijs voornamelijk bedoeld is voor aanpassingen van een reeds bestaande wijk. Leidsche Rijn heeft dus helaas de tijd tegen want er blijkt nog te weinig aansprekende geschiedenis te boek te staan.

Wellicht zal in de toekomst een eventuele nominatie wel kunnen worden verzilverd en mag Nederlands grootste VINEX gedurende het architecten congres in Londen op het hoogste podium zich presenteren.


Advertentie:

Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website