Asfalt_uitgerold_in_leidsche_rijn_centrum

Reuzeknuffel Leidsche Rijn Centrum bijna op zijn plek

Asfalt wordt nog uitgerold tot een keurig zwart lint waarlangs vele passanten dagelijks hun weg zullen gaan vervolgen. Zandbedden liggen keurig uitgevlakt klaar om in recordtijd te worden bestraat en bouwvakkers leggen op hoge steigers de laatste hand aan het metselwerk van een aantal appartementen boven het winkelgebied. Vanaf die hoogte hebben ze riant zicht op de zojuist aangevoerde reuzeknuffel die in vier kratten ligt te wachten om op haar definitieve plek in elkaar te worden gezet.

reuzeknuffel_leidsche_rijn_centrum

Met man en macht werkt de firma Rots Maatwerk BV zodat tijdens de opening van komende woensdag het object in volle glorie te bewonderen is. De knuffelkoe zal een kenmerkende plek vormen in het centrum. Op de kruising van de Wenenpromenade met de Luxemburgpromenade heeft ze zich een plek verworven en wellicht zal burgemeester van Zanen er woensdag even bij stil staan. Niet enkel de natuurstenen knuffel springt in het oog, zeker ook de vele natuurstenen objecten verdienen aandacht. Fonteinen en meubilair, veelal uitgevoerd in prachtig slijtvast materiaal, in stijl met de allure van de omgeving. De laatste hand wordt gelegd aan wat het tweede stadshart van Utrecht zal zijn. Een wirwar van rolcontainers, bouwketen, draadhaspels en bouwvakkers staat in schril contrast met een aantal smetteloos ogende winkelpanden die eruit zien of ze direct al het publiek kunnen verwelkomen. De eerste ‘frieten mét’ van Bram’s aan het Brusselplein zijn al over de toonbank gegaan terwijl andere ondernemers handenwringend de elektriciteit tijdelijk van een noodvoorziening moeten betrekken en water voor even een schaars goed is. Ook in de expeditie kelder is er nog volop werk aan de winkel wil men er optimaal gebruik van kunnen maken. Al met al zal er nog het nodige werk verzet moeten worden voor het publiek zich kan storten op de pleinen en promenades.

plein_in_aanbouw_leidsche_rijn-_centrum
Dat de knuffelkoe haar plek in Leidsche Rijn Centrum heeft ingenomen is in ieder geval een geruststellende gedachte. Menig zoek gewaand kind zal er misschien gaan zitten wachten om gevonden te worden of misschien zullen er heimelijk afspraakjes worden gemaakt voor een date.

Tekst en foto’s: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].