Wie-bouwt-het-tofste-vogelnest-voor-boerenvogels

Scouting bouwt manshoog nest voor boerenvogels

Op vrijdag 11 mei ging bij melkveehouder Jeroen van Wijk in Odijk de Nestenbattle van start. Tijdens de Campina Open Boerderijdag bij van Wijk streden scoutinggroepen uit Odijk en De Meern met elkaar om het mooiste vogelnest te bouwen. Hiermee trapten zij de nationale Nestenbattle van de campagne ‘Thuis voor Boerenvogels’ af.

Wie bouwt het mooiste nest van Nederland? Met die uitdaging bouwen komende weken scouting- en andere groepen vogelnesten op melkveebedrijven in heel Nederland om aandacht te vragen voor de inspanningen van boeren voor erf-, akker- en weidevogels.
Ook van Wijk nodige twee scoutinggroepen uit om bij hem te bouwen. “Op mijn bedrijf ben ik actief voor boerenvogels,” vertelt de melkveehouder. “De vogels horen hier net zo thuis als mijn koeien. Met deze Nestenbattle wil ik aan iedereen laten zien dat wij een thuis bieden aan boerenvogels en zorg dragen voor de biodiversiteit van ons landschap.”

Nestenbattle-Scouting-Rhenova_de_meern

Tijdens de Nestenbattle, een onderdeel van de campagne ‘Thuis voor Boerenvogels’, wordt gestreden om de eer en om mooie geldprijzen voor de clubkas. Op de boerderij in Odijk bouwden scouting Katimavik (Odijk) en scouting Rhenova (De Meern) twee manshoge nesten. Scouting Rhenova legt uit waarom zij aan deze Nestenbattle meedoen: “Naast dat we het als scouts heel leuk vinden om te bouwen, gaan we ook voor de winst om zo geld in te zamelen voor ons zomerkamp in Londen”.

Groepen die mee willen doen aan de Nestenbattle kunnen zich inschrijven op deze website. Via deze website kan ook gestemd worden op de nesten die tussen nu en 26 juni worden gebouwd. Op 27 juni wordt bekend welk vogelnest de Nestenbattle heeft gewonnen.

Met de campagne ‘Thuis voor boerenvogels’ vraagt Slimme Vogels aandacht voor boerenvogels in Nederland en voor de inspanningen die melkveehouders daarvoor leveren. Slimme Vogels is een initiatief van de Duurzame Zuivelketen, het samenwerkingsverband van LTO Nederland en de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO).

Wil je ook weten welke vogels zich nog meer thuis voelen op de boerderij? Kijk dan op www.thuisvoorboerenvogels.net en download gratis de Slimme Vogels app

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven