ramkraak_leidsche_rijn_centrum1_foto_martijn_sierhuis
 Foto: Martijn Sierhuis

Ramkraak in Leidsche Rijn Centrum twaalf uur na officiële opening een feit

17 mei 2018 13:38  Redactie  197 reacties

Woensdag was het vanaf 16.00 uur groot feest in Leidsche Rijn Centrum wegens de officiële opening. Nog geen 12 uur later was de eerste ramkraak al een feit.

In de nacht van woensdag op donderdag 17 mei is er een ramkraak geweest bij ICI Paris XL in Leidsche Rijn Centrum. Rond 03.45 uur reden de dieven met een auto de voordeur binnen van de aan de Parijsboulevard gevestigde winkel. Vier mannen renden vervolgens de winkel binnen.

Direct na de kraak ging er een luid alarm af. De kersverse bewoners aan de overkant van het winkelpand hebben het alarm niet opgemerkt.

De daders zijn niet langer dan een minuut binnen geweest. Bewakingscamera’s hebben beelden van de ramkraak gemaakt. Op de beelden zijn de daders lastig herkenbaar. De dieven zijn met dezelfde wagen er weer vandoor gegaan.

Het is onduidelijk hoeveel er precies is buitgemaakt aangezien de goederen nog niet in de voorraad waren opgenomen. Het vermoeden bestaat dat er voor tenminste 10.000 euro aan goederen gestolen zijn, al is dat nu lastig te bepalen aldus de filiaalhoudster.

Ondanks dat er in het nieuwe stadscentrum ook ’s nachts beveiliging aanwezig is en de politie extra rondes maakt is het ze toch gelukt een dergelijke inbraak uit te voeren.

Inmiddels is er aangifte gedaan bij de politie.
De politie onderzoekt de zaak.

Getuigen
Heb je rond 03.45 uur een beschadigde wagen zien rijden dan bestaat de kans dat deze betrokken was bij de ramkraak. Neem in dat geval contact op met de politie op nummer 0900-8844.

Foto: Martijn Sierhuis
Foto: Martijn Sierhuis

Lees ook:
Eerste ramkraak in Leidsche Rijn Centrum twaalf uur na officiële opening
Foto’s opening Leidsche Rijn Centrum
Jumbo Foodmarkt feestelijk geopend

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.


Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

197 reacties

 1. Esther V Marle

  Pleuris tuig. Werken voor der poen moeten ze. Hoop dat ze gepakt worden en dat Nederland eens hardere straffen gaat geven.

 2. Monique Doornekamp-Diemel

  Ze waren vannacht vergeten de muziek uit te zetten. Ik slaap boven die boxen. Ik woon er precies tegenover, maar door de muziek dus niks gehoord

 3. Astrid Heijmans

  Door het hele winkelcentrum camera’s ophangen zodat ze van alle kanten te zien zijn!! Aanpakken dat tuig!! Die mensen hebben zich helemaal kapot gewerkt om alles op tijd af te krijgen en dat tuig sloopt de boel,ga ook eens voor je geld werken dat moeten wij ook!!!!!! 😡😡😡😡

 4. Remy Rommes

  Ongelofelijk tuig! Al die mensen hard gewerkt om het klaar te krijgen! En dan dit!!!😡

 5. Nu al bezig met Ghetto Vorming daar..

  Moesten ze “20 jaar” op wachten 🙂 🙂 🙂 😉

 6. Ennuhh Typisch gevalletje van After-Party.. 🙂 🙂

  • Gianfranco Vaccalluzzo

   Meteen maatregelen nemen. Hang camera’s op. Het is een winkelcentrum. Kost de gemeente te veel geld. Ze hadden t al op voorhand moeten plaatsen.

 7. Marieke Snel

  Zo sneu voor de ondernemer en de mensen die er werken. Er is maanden naar toegewerkt, dan de feestelijke opening en je wilt er een succes van maken. Zo jammer dat er mensen zijn die alles kapot maken, stelen, vernielen…..ik leef mee met de mensen van ICI Paris! Schouders er weer onder 💪🏻

 8. Jeetje wat erg zeg gewoon belachelijk weer
  Kunnen we nou gewoon eens nooit van de spullen van een ander afblijven
  Diep triest

 9. Heino Gerlich

  Ach de gevangenissen staan leeg en de criminaliteit viert hoogtij. Maar volgens het CBS gaat het steeds beter in Nederland

  • Safouane Ted

   “Vind t meer iets voor Overvecht/Kanaleneiland/Amsterdamsestraatweg” Reda Naji 🤦🏽‍♂️🤦🏽‍♂️

 10. Imran Hussain

  Hopelijk dat de #Abnamro goed beveiligd is daar. Bloembakken staan allemaal nog op 1 gezamenlijke plek. Snel verschuiven die dingen!

 11. Aris Breedijk

  Wat vreselijk voor ICI PARIS 😩 en wat een kak criminelen 🤬
  Domper op de feestvreugde 😱

 12. Nicole Luhulima

  En juist omdat er nog weinig bewoners zijn veel leeg staat. * moeten alle bewoners camera’s op de balkon? *handhaving en toezicht moeten een pand betrekken en daar gaan waken zolang er nog weinig bewoners zijn, dus ook weinig ogen 👀 en 👂 en*👮 in burger moet er in de nachtelijke uren ook surveillance houden? 😬 Al met al niet normaal gewoon alle winkeliers moeten van binnenuit Xtra rolluiken laten plaatsen voor het raam. Sneu voor ici paris

 13. Misschien gewoon paaltjes plaatsen dan is het probleem opgelost


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website