raum-bauplaats-liggend
 

Workshop hout bewerken tijdens Bouwfestival BAUPLAATS

17 mei 2018 09:59  Redactie  2 reacties

Op het Berlijnplein wordt op zondag 20 en maandag 21 mei, eerste en tweede Pinksterdag tijdens bouwfestival BAUPLAATS, gebouwd aan een levensgrote boom met eigenzinnige takken. In 2017 werd BAUPLAATS geïntroduceerd en het succes resulteert in een tweede, nu tweedaagse editie. Onder leiding van de kunstenaars van de Utrechtse collectieven Triomf en Schaalwerk moet de levensgrote boom zich uiteindelijk ontpoppen tot ontmoetingsplek en uitkijkpunt.

De bewoners van Leidsche Rijn hebben tijdens meedenksessies laten blijken dat er best een kunstwerk op het Berlijnplein kan komen. Mits functioneel, was de tendens die heerste bij de meedenkers. Zo ontstond het idee voor een klimboom. Een boom die dient als symbool voor het nog steeds groeiende Leidsche Rijn. De boom is immers in diverse culturen het symbool voor ‘leven’. Maakplaats RAUM lijkt mede hierdoor een geschikte plek voor het object. Altijd is er wel iets ‘in beweging’ op het Berlijnplein. Zeker als ontmoetingsplek zal de boom kunnen bijdragen aan bedrijvigheid op het Berlijnplein. Het riante uitzicht op het hagelnieuwe Leidsche Rijn Centrum, waar het ook zal gaan krioelen van de mensen, zal misschien zelfs wel wat rust in die hectiek kunnen brengen. Zeker een kijkje waard dus na een bezoek aan het Leidsche Rijn Centrum: het Berlijnplein met maakplaats RAUM waar ‘de boom des levens’ zal verrijzen.

Tijdens het bouwfestival op zondag 20 en maandag 21 mei geven vier professionele ‘makers’ ieder een workshop in hun eigen werkplaats op het RAUM-terrein. Tijdens de workshops doe je wellicht nieuwe kennis op en bouw je verder aan de takken voor de boom. Kies uit het programma een workshop die aansluit bij je interesse. Voor deelname wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Aanmelden voor de workshops via deze link.

Op Zondag 20 mei kan er een workshop “hout bewerken” worden gevolgd welke aanvangt om twee uur. De workshops zullen circa twee uur duren. Om vijf uur start ontwerpcollectief Goede Vrijdag de workshop “een mobiel bouwen”. Goede Vrijdag maakt in hun kunstobjecten veel gebruik van glitters en pastelkleuren. Zo wordt gedurende de workshop gewerkt aan een dromenvanger in een kleurrijk jasje om in de boom te plaatsen.

Maandag 21 mei, van drie uur tot ongeveer vijf uur wordt er een workshop “patronen maken” gegeven, mede door bewoners van het nabijgelegen woonproject Place2BU en onder leiding van grafisch ontwerper Bea van Frankenhuyzen.

Festivalterrein
Voor toekijkers en uitgeputte bouwers is er ook genoeg te doen op het RAUM-terrein. Geen tijd voor verveling in het ‘makersdorp’. RAUM zorgt voor een heuse festivalsetting. Muziek en eten en drinken zullen daarbij zeker niet ontbreken.

Benieuwd hoe het héle kunstwerk eruit ziet? Kom langs op maandagmiddag 21 mei om vijf uur. De laatste boomtak zal dan de boom compleet maken.

De muziek zal zondags worden verzorgd door:
DJ Ties die zal draaien tussen één en drie uur waarna om drie uur DJ Prace het stokje zal overnemen en tot zes uur zijn muziekkeuze ten beste zal geven. Van zes tot negen is het de beurt aan John Tinnic & LemonIce.
Maandag 21 mei trapt DJ Twan af om elf uur en van half twee tot half drie gaat Matter door. Van drie tot kwart over vier draait DJ DM en als afsluiter tot zes uur DJ Baumarkt.

 

De kliminstallatie zal naar verwachting een half jaar blijven staan.

raum-bauplaats-flyer

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

2 reacties

  1. Het was een geslaagd evenement daar op het Berlijnplein! Inmiddels is een kleurrijke boom verrezen die het bezoeken meer dan waard is!


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website