Bouplaats RAUM

BAUPLAATS – Bouwfestival bij RAUM (foto’s)

De felle kleuren zijn al van ver zichtbaar en duidelijk tekenen de contouren van de boom op het Berlijnplein zich af.

Met vereende kracht is er twee dagen gebouwd om een imposant kunstwerk gestalte te geven. Ditmaal werd gekozen voor een boom waar vorige keer nog een replica van de Domtoren herrees.

Bouplaats RAUM

De boom staat in veel culturen voor ‘leven’ en dat is juist waar de makers naar streven. Leven en bedrijvigheid moet er heersen op het Berlijnplein, recht tegenover de Cinemec waar al diverse kunstobjecten een plek kregen.

Bouplaats RAUM

De boom is tot in de top bereikbaar, vanwaar een riant uitzicht is over de maakplaats, het station en het winkelgebied van Leidsche Rijn Centrum.

Met op de achtergrond de bouwplaats waar nog volop gebouwd wordt aan appartementencomplex ‘La Boutique’ is eind van de middag van tweede Pinksterdag de laatste tak in de kleurrijke boom gehangen. Voordat het zover was is er flink gezaagd, getimmerd en geverfd en de workshops die vooraf gegeven werden hebben flink wat vruchten afgeworpen.

De boom is een trekpleister op het Berlijnplein, een totem waarbij geschuild kan worden en een ontmoetingsplek die mensen samen zal brengen. RAUM wil verbinden en de boom is daarvan een lichtend voorbeeld. Samen is er aan het kunstobject gewerkt. Met elkaar is iets tot stand gebracht dat de moeite waard is om te worden ontdekt. Kom kijken hoe kleurrijke mobiles in de wind dansen en ontmoet mensen waar je anders zo aan voorbij zou zijn gelopen. Maak contact en breng iets tot stand …

De boom zal naar verwachting een half jaar blijven staan.

Bouplaats RAUM

Volgend groot publiek evenement zal Camping RAUM worden. Op 14 juli is er een slaapfeestje op de maakplaats en wie weet stelt Leonard van Munster zijn mini villa boven de klaterende waterval open om er een kijkje te nemen of zou iemand er ook daadwerkelijk een dutje mogen doen? Ga gerust vooraf op verkenningstocht. RAUM is altijd open en de kunstenaars zijn zeer benaderbaar.

Bouplaats RAUM

RAUM is het ontdekken waard, dus schroom niet en klim in de rijk opgetuigde boom en overzie zo de omgeving. Het Berlijnplein, en zodoende RAUM ook, vormt de directe schakel tussen oud en nieuw Utrecht. Het fietspad over de gele brug komt over het Berlijnplein, waar RAUM niet te missen is, en vervolgt zijn weg tot haast in Leidsche Rijn Centrum. Zowel RAUM als Leidsche Rijn Centrum zijn de moeite van het bezoeken waard!

Bouplaats RAUM

Dit najaar nog zal er een horeca-paviljoen worden geopend zodat het onder alle weersomstandigheden genieten zal zijn van wat RAUM te bieden heeft.

Bouplaats RAUM

Tekst en foto’s: Hans Peter van Rietschoten

Lees meer:
Camping RAUM. Slapen op het Berlijnplein
Bewoner in beeld: Donica Buisman, projectleider van RAUM
Alle artikelen over RAUM

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.