Barbecue-in-plaats-van-een-potje-schaak

Barbecue in plaats van een potje schaak

Het mag duidelijk zijn dat Jesús Medina Molina dit niet voor ogen had toen hij enkele maanden terug samen met wethouder Kees Geldof het eerste partijtje schaak speelde opeen van de door hem aan het Máximapark gedoneerde schaaktafels.

Jesús is groot schaakliefhebber en heeft in heel Nederland al soortgelijke acties op touw gezet.


Advertentie:

Het Máximapark is overigens het eerste Nederlandse park met drie schaaktafels. Dat er niet enkel schaakliefhebbers gebruik maken van de robuuste tafels is helaas al gebleken. Onverlaten meenden een van de tafels wel te kunnen gebruiken om hun barbecue op te zetten, met flinke schade tot gevolg. Een onuitwisbare plek markeert waar de barbecue heeft staan gloeien.

Barbecue-in-plaats-van-een-potje-schaak2
Foto: Hans eter van Rietschoten

Uitgerekend het Máximapark heeft alles in zich om een barbecuefeestje te doen laten slagen. Zo is er voorzien in een speciaal daartoe aangelegd barbecueveld waar meer dan genoeg ruimte is om een flinke barbecue neer te kunnen zetten en nog een partijtje schaak te kunnen spelen ook. Welke omvang de schade heeft is nog niet bekend, wel werd er op sociale media ronduit schande gesproken over dit ‘vandalisme’ want van enige onwetendheid kan geen sprake zijn geweest. Op Twitter en Facebook werden de aanstichters ‘droef-toeters en sneu-neuzen’ genoemd.

De Vrienden van het Máximapark krijgen wel meer te maken met vernielingen. Zo werd onlangs het trekpontje over de Vikingrijn gesloopt. Gelukkig konden De Vrienden de reparatie zelf uitvoeren waarna het vaartuig weer in de vaart kon worden genomen. Dat De Vrienden hun hulp zullen aanbieden om de schaaktafel te herstellen staat vast; ze zijn er altijd op ‘gebrand’ het Máximapark voor iedereen tot een plezierige plek om te vertoeven te maken. Sporters hebben er alle ruimte, voor natuurliefhebbers is zo’n driehonderd hectare groen te verkennen en met de komst van de schaaktafels is wéér een ontmoetingsplek ontstaan in het grootste en jongste stadspark van Nederland.

De redactie heeft contact gehad met Jesús Medina. Hij is van mening dat, mochten de daders achterhaald worden, ze verplicht schaaklessen bij hem moeten komen volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.