euro geld
 

Man uit Vleuten met bijbaan als rechter in Irak ontving onterecht uitkering

23 mei 2018 14:16  Redactie  27 reacties

Een zeventigjarige Iraakse rechter, woonachtig in Vleuten, is beticht van frauduleus handelen met betrekking tot de gemeentelijke bijstandsuitkering die hij maandelijks door de gemeente Utrecht kreeg bijgeschreven op zijn rekening. Naast deze uitkering bleek Muhsen Al K. nog een aardige bron van inkomsten te hebben als lid van de Iraakse rechterlijke macht. Voor deze job vloog Al K. jarenlang vrijwel maandelijks heen en weer tussen Amsterdam en Bagdad.

De rechter was, voor hij twintig jaar geleden naar Nederland kwam, onder het regime van Saddam Hoessein mede verantwoordelijk voor tal van doodvonnissen in Irak. Toen het tij keerde in Irak, na de val van de dictator in 2003, werd Al. K. toegevoegd aan het Iraaks Speciaal Tribunaal voor misdaden tegen de menselijkheid, dat de dictator en zijn handlangers ter dood veroordeelde.

Na de ontdekking van zijn neveninkomsten en de hem opgelegde terugbetaling van zo’n 47.000 euro ondernam de bijklussende rechter juridische stappen waarmee hij wilde aantonen dat hij nooit voor enig tribunaal in Irak had gewerkt. Echter, uit een boven tafel gekomen publicatie in de Iraakse Staatscourant bleek wel degelijk dat hij destijds aangesteld is als lid van het Speciaal Tribunaal.

Eerder al raakte Al K. in opspraak toen bleek dat hij destijds zijn voormalige schoonzoon had laten aanhouden op basis van een door hem verstrekte valse aanklacht. Al K. vaardigde een internationaal arrestatiebevel tegen zijn ex-schoonzoon uit. Diezelfde ex-schoonzoon heeft bij de Nederlandse justitie de uitkeringsfraude van zijn ex-schoonvader aanhangig gemaakt, waaruit nu dus een veroordeling is gevolgd.

Bron: ADAdvertenties:


27 reacties

 1. Antoinette van der Zee

  Al is de leugen nog zo snel…….de waarheid achterhaald ‘m wel!! πŸ€£πŸ€£πŸ€£πŸ€£πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

 2. Els van Gorcom

  Uitkeringsfraude komt bij alle nationaliteiten voor, vlak de autochtone Nederlanders ook vooral niet uit hoor!

 3. Rob Kruft

  Wat een kanspareltjes. Zelf dit soort β€œechte parels” zijn zo corrupt als de pest. Nooit meer binnen laten. Maar dat zal wel weer teveel gevraagd zijn.

 4. JokeDick Boer

  Decennia lang, vertroeteld, geadoreerd en gepamperd door links, anders denkenden (die “racisten”) betalen nu de rekening. Zou mij niet verbazen als die vliegreizen van die arme man ook nog door ons zijn betaald.

 5. Shirin van Rooijen

  haha denk je dat nederlanders in het buitenland lieverdjes zijn :p al die leuke opmerkingen weer haha. vraag me af waarom dit ook nieuws is… boeie!!


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website