the_barn_utrecht_leidsche_rijn_foto_m_sierhuis

Blog: The Barn – Groen feestje in Leidsche Rijn Centrum

Al zo lang ik in Leidsche Rijn woon (en dat is al inmiddels 11 jaar), werd gesproken van een eigen stadscentrum voor Leidsche Rijn. Als ik de bouwput en het hele gebied daaromheen zo zag, kon ik mij er nog niets bij voorstellen. En al helemaal niet dat daar een 100% biologische real foodrestaurant praktisch bij mij op de hoek zou komen. Tot afgelopen week, want het langverwachte Leidsche Rijn Centrum is nu officieel geopend (nog niet helemaal af, maar wat is het al mooi geworden!) en de vierde vestiging van The Barn – Nederlands eerste duurzame food keten – heeft zich prominent aan het Brusselplein gevestigd. The Barn heeft al vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht Hoog Catherijne en nu dus ook in Leidsche Rijn. Goed nieuws voor alle Leidsche Rijners die net als mij geïnteresseerd zijn in een groene lifestyle.

Groen
‘Maar wat is nu een ‘groene’ lifestyle?’ is een vraag die ik vaak krijg. Voor mij betekent dit net wat bewuster leven en omgaan met je eigen leefomgeving. Dit houdt ook in bewuste keuzes maken wat betreft voeding. Dat gaat van minder vlees eten tot de keuze voor ‘eerlijke’ producten. En dit alles op een voor mij haalbare manier. Ik probeer daarin mijn beste beentje voor te zetten en ben ervan overtuigd dat als we dat allemaal doen, we al een heel eind komen in het net wat mooier maken van de wereld om ons heen.
Op mijn blog schrijf ik binnen rubriek ‘Green CookingToday’ regelmatig hierover en maak ik samen met Jacinta Bokma – kookboeken auteur o.a. Puur Plantaardig & De Snelle Vegetariër – video’s over bijzondere initiatieven op het gebied van duurzame voeding. Toen ik door de redactie van Regio Leidsche Rijn werd gevraagd om als gastblogger over groene initiatieven, eten en drinken in Leidsche Rijn te schrijven, werd ik meteen enthousiast. Ik kijk er dan ook naar uit om te onderzoeken wat de inspirerende ‘groene’ initiatieven zijn in ons eigen Leidsche Rijn. Daarbij kijk ik vooral naar de eindeloze mogelijkheden die een groene lifestyle te bieden heeft en niet naar wat er allemaal niet ‘kan’ of ‘mag’.

the_barn_utrecht_leidsche_rijn
Foto: Instagram: @thebarnfood

It doesn’t get any greener
Tot mijn grote vreugde is The Barn sinds deze week gevestigd in Leidsche Rijn Centrum. In mijn zoektocht naar groene initiatieven trap ik dan ook graag hiermee af. Ik heb namelijk echt uitgekeken naar de komst van The Barn. Waarom? Het motto van The Barn is: “No harm to nature”. Dit alleen al spreek mij erg aan. Ik las ergens dat de eigenaren de strijd aan willen gaan met fastfoodketens uit Amerika, maar dan op een uitsluitend biologische en ecologische manier. Dat is nogal wat en daarom gaan zij daarin verder dan alleen het gebruik maken van biologische producten in de keuken. Ook alle verpakkingen, de stroom, en zelfs de locaties zijn biologisch, groen en duurzaam. In het najaar worden door heel Nederland nog 8 vestingen geopend. Hoog tijd dus om binnenkort een kijkje bij The Barn in Leidsche Rijn te nemen.

Feest!
Aanstaande zaterdag 26 mei wordt van 11.00 tot 16.00 uur het openingsfeest van The Barn Leidsche Rijn Centrum gehouden. Het feest wordt aangekleed met een Farmer’s Market buiten op het terras waarin de leveranciers van The Barn hun producten laten proeven aan de bezoekers.  Daarbij zullen zij het verhaal vertellen achter het biologische eten, en produceren en consumeren met “no harm to nature” in aansluiting op de visie van The Barn. Ook aan de kinderen is gedacht.. zo wordt een Kinderkleurenwedstrijd gehouden en is er een Family Farm Foto – bezoekers kunnen een foto met het hele gezin laten schieten in een “boerderij” setting met een oude echte tractor, hooibalen, bandanas, etc Ik ga er in ieder geval een kijkje nemen. Ben je er ook bij?

Noteer: zaterdag 26 mei, 11.00 tot 16.00 uur bij The Barn, adres: The Barn, Brusselplein 185, Utrecht – Leidsche Riin

Joyce Pherai

Joyce Pherai

Over Joyce

4 gedachten over “Blog: The Barn – Groen feestje in Leidsche Rijn Centrum”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].