kledingbeurs_weide_wereld

Blog: Zoek, vraag en vind

Begin dit jaar ben ik vanuit buurtcentrum de Pijler (Veldhuizen) als sociaal beheerder vanuit Welzaam geland in buurtcentrum de Weide Wereld in Vleuterweide. Met bewoners en collega’s hebben we deze plek een facelift gegeven en tot onze tevredenheid begint dit steeds meer op te vallen bij de bezoekers/buurtbewoners.

De wat kille grote ruimte begint nu echt sfeervoller te ogen met kinderhoekjes, fijne grote tafels, groen en knusse zithoekjes. Dit doe ik samen met Ellen, onze PR vrijwilligster die er hard aan werkt om dit prachtige buurtcentrum meer op de kaart te zetten door het te promoten op Facebook, Instagram en Twitter.

Mijn collega’s Sandra, Adil, Alfred, Nadoua en ik zijn vooral op zoek hoe wij de bewoners kunnen bereiken om ons mooie buurtcentrum te komen bezoeken. Door ons meer en meer op het pad van de sociale media te begeven komen er langzaam initiatieven binnendruppelen. Resto van Harte en Free Food Experience, iemand met het idee om een bijeenkomst voor mensen die single zijn te organiseren. Dit is goed, want er is genoeg ruimte in dit prachtige buurtcentrum en ik en mijn collega’s staan klaar om mensen met goede ideeën op weg te helpen om deze tot ontwikkeling te brengen Wij helpen mensen dan vooral met betrekking tot financiering regelen , PR, vrijwilligers werven etc.

Mooie ideeën moeten er zeker zijn in zo’n nieuwe buurt. En mensen met goede plannen hebben ruimte nodig. Kinderen weten inmiddels in de tijd van een paar maanden al beter de weg te vinden naar hun buurtcentrum in de buurt. Doordat we wat kindvriendelijke attributen hebben aangeschaft, merken we dat er vanuit de buurt echt wel behoefte is voor kinderen om hier elkaar te ontmoeten. De kinderen herkennen me als ik door de buurt naar mijn werk fiets. Dat is zo leuk om te ondervinden. We worden steeds minder anoniem. Het bereiken van volwassen buurtbewoners is de volgende uitdaging.

Dus met deze kleine stapjes ontwikkelt zich iets. We blijven zoekende hoe dit nog beter kan. Dus middels deze blog mijn oproep aan lezers: heeft u een idee hoe wij de buurt nog beter kunnen bereiken of heeft u een geweldig idee voor de buurt en ruimte nodig in ons buurtcentrum? mail ons/mij: ankvanengelen@welzaamutrecht.nl of bel eens naar 06 39563945. Wij van Welzaam staan klaar!

Ank van Engelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.