Cure4Life Utrecht
 Cindy Paudyal – Cure4Life Utrecht

Overgewicht is niet alleen een kwestie van calorieën


29 mei 2018 15:42  Redactie  Reageer

Vaak wordt er wat gemakkelijk over gedaan. “Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen”. Vooral door de mensen die zelf niet te maken hebben gehad met overgewicht. Minder eten is niet makkelijk wanneer je vaak honger hebt of veel stress ervaart en uren zweten op de sportschool is meestal ook niet de oplossing. In de praktijk komt hier veel meer bij kijken.

Met name de stofwisseling is erg bepalend, en deze is niet voor iedereen hetzelfde. Deze wordt grotendeels hormonaal aangestuurd en verschillende factoren hebben hier invloed op. Hierbij kun je denken aan anticonceptiva, zwangerschap en de menopauze, maar ook slechte eetgewoonten, “moderne” voedingsmiddelen, bepaalde medicijnen en stoppen met roken.

Door een hormonale disbalans ontstaat er een stofwisselingsprobleem en kun je in een vicieuze cirkel belanden. De controle over het hongergevoel wordt steeds minder, en doordat je meer of vaker gaat eten, verergert het probleem.

Het Cure4Life programma brengt het lichaam weer in balans. Op basis van een uitgebreide vragenlijst, bloed- en urineonderzoek stelt het medisch team van Cure4Life een persoonlijk voedingsprogramma samen. De kracht zit in de hoeveelheden en combinaties van natuurlijke voeding, zonder dieetpillen of shakes.

De begeleiding tijdens het programma is erg belangrijk. Er wordt ook aandacht besteed aan coaching en emotie-eten. Cindy Paudyal is Cure4Life consulent in Utrecht en begeleidt haar cliënten tijdens het hele traject. Zij is natuurgeneeskundige met specialisaties in kruidengeneeskunde en natuurvoeding en heeft veel ervaring op dit gebied.

Cindy: “Wie het programma correct volgt kan een gewichtsverlies verwachten van 5 tot 8 kilo per maand, en zonder hongergevoel. Mensen voelen zich fitter, energieker en zitten lekkerder in hun vel. Daarbij heeft het programma ook een positieve invloed op gerelateerde gezondheidsklachten zoals hoge bloeddruk, diabetes type 2, maag- en darmklachten en ademhalingsproblemen”.

Tijdens het programma krijg je inzicht in welk voedingspatroon voor jou werkt. Met behulp van “richtlijnen voor de toekomst” is het goed mogelijk om de resultaten voor lange tijd te behouden.

Het proces begint met een uitgebreide intake. Hiervoor biedt Cure4Life een gratis en vrijblijvend informatief consult aan van 75 min.

Voor meer informatie:
Cure4Life Utrecht
Tweede Oosterparklaan 157
Tel.: 06-18214721
www.cure4life.euAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website