Achtervolging-na-nieuwe-ramkraak-in-Leidsche-Rijn-Centrum2

Update aanhoudingen na ramkraak Leidsche Rijn Centrum

Twee weken geleden en nog geen twaalf uur na de officiële opening was het de eerste raak. Vier personen reden met een auto de deur in van ICI Paris aan de Parijsboulevard in Leidsche Rijn Centrum en gaan er met rond de 10.000 euro aan gestolen goederen er vandoor.

In de nacht van woensdag 30 op donderdag 31 mei rond 04.00 uur was het weer raak, echter dit keer wist men de daders aan te houden.

Daders
Na de ramkraak gingen de daders er vandoor in een Audi. Ze reden in tegengestelde richting over de Waterlinieweg en crashte met de vluchtauto ter hoogte van Lunetten. Op de Waterlinieweg werden zij aangehouden. Bij de aanhouding zijn ook honden ingezet.
De rijbanen zijn vanaf knooppunt Hoograven richting Lunetten afgesloten voor onderzoek.

Het gaat om twee Utrechters van 17 en 26 jaar. Eén van hen is vanwege verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet duidelijk of de aangehouden personen ook verantwoordelijk zijn voor de eerdere ramkraak.

Dezelfde Audi is zeer waarschijnlijk ook gebruikt om de pui mee in te rammen. Van een andere auto is bij de politie niets bekend. Ook de vorige keer zou een auto gebruikt zijn om zowel de ramkraak te plegen en om als vluchtwagen te dienen.

Buit
Het is onbekend wat er dit keer is buit gemaakt. Het lijkt erop dat ze het voornamelijk voorzien hadden op de producten van Chanel, Dior en Yves Saint Laurent aangezien de schappen waarin de luxe producten stonden leeg zijn.

ramkraak_leidsche_rijn_centrum1_foto_martijn_sierhuis
Foto: Martijn Sierhuis

Beveiliging
Meteen na de eerste ramkraak werden voor de winkel betonblokken geplaatst. Het probleem hierbij was dat het trottoir nog niet klaar was en niet vastgezet konden worden. Eén van de twee grijze betonblokken is door de ramkrakers zelf aan de kant geschoven en konden zo hun slag slaan.

Achtervolging-na-nieuwe-ramkraak-in-Leidsche-Rijn-Centrum
Rookgordijn | Foto: 112MediaUtrecht

De winkel was inmiddels ook voorzien van een rookgordijn. De bedoeling was dat deze al eerder geplaatst had moeten worden maar door onbekende redenen nog niet was aangebracht voordat de eerste ramkraak gepleegd werd.

Bron: AD

63 gedachten over “Update aanhoudingen na ramkraak Leidsche Rijn Centrum”

  1. Het is ook ongelofelijk dat er in zo een grote nieuwe wijk geen beveiligingscamera’s hangen. Dat zou echt noodzakelijk moeten zijn, en prioriteit moeten hebben. Misschien dat de gemeente Utrecht hier nog eens over kan gaan vergaderen, die vinden het financieel gezien te duur. Veiligheid zou hier voorop moeten staan!!!

  2. Rachella Haffi lees aub sommige reacties, dit soort racistische mensen zijn gewoon onze “buren”. Misselijkmakend nep zijn ze ook! Terwijl in Nieuwegein hetzelfde heeft plaatsgevonden maar dan een blanke man van middelbare leeftijd. Dus dieven en criminelen kennen geen ras of kleur je vindt ze in alle maten en soorten. Alleen racisten blinken in een kleur behoorlijk uit!

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven