Biologische markt met terras in Leidsche Rijn Centrum

Blog: Openingsfeest biologische foodketen The Barn “Zo zou het moeten zijn”

Eerder schreef ik al op mijn blog ‘Groen feestje in Leidsche Rijn’ waarom ik zo blij ben met de komst van The Barn, Nederlands eerste 100% biologische foodketen, in het Leidsche Rijn Centrum. Afgelopen zaterdag was de officiële opening en uiteraard was ik erbij om uitgebreid verslag te doen.

Een heerlijk zonnetje en een gezellige drukte zorgden voor een mooi openingsfeestje. Ook de leveranciers van The Barn stonden klaar om nieuwsgierige bezoekers met lekkernijen te ontvangen en uitleg te geven. Zo proefde ik van de rozemarijn-zeezout brood van biologische bakker Carl Siegert die een geschiedenis van zes generaties bakkers en molenaars kent. Het graan voor de broden wordt daar nog steeds traditioneel op Hollandse windmolens gemalen. Pluimveehouder Johan Verbeek vertelde vol passie waarom hij zich sterk maakt voor een goed dierenwelzijn en eerlijke eierprijzen. Ook liet hij mij proeven van versgebakken biologische kipnuggets (heeerlijk!). En maakte ik kennis met Eko-boerderij ‘De Eerste’, ooit het allereerste bewoonde bedrijf in de Noordoostpolder, die tegenwoordig de biologische sla levert aan The Barn. Nieuwsgierig naar de verhalen die zij met mij deelden? Op Cooking Today schreef ik een artikel hierover, lees het hier.

Biologische markt Leidsche Rijn Centrum

Volledig recyclebaar
En dan hebben we nog de duurzame materialen en verpakkingen van The Barn. Alles is herbruikbaar, composteerbaar en bio-afbreekbaar. Van de rietjes en bekertjes tot aan de saladebakjes en schaaltjes. Erg vernieuwend! Zelfs RTL Nieuws besteedde er recent aandacht aan. Ik kreeg uitgebreid uitleg van het bedrijf Paperwise die voor de innovatieve verpakkingslijn van The Barn zorgt. Ik kan je verklappen dat ik met met veel wijsheid teruggekomen ben. Ongelofelijk wat tegenwoordig allemaal composteerbaar en recyclebaar is. Als ik daarover begin dan wordt dit wel een heeele lange blog. Daarom heb ik besloten dat dit de ‘cliffhanger’ wordt. Ik beloof dat ik in een volgende blog over The Barn hierop uitgebreid terug zal komen.

Joost Leendertse van The Barn

Puur eten
Tot slot had ik een klein onderonsje met een van de twee eigenaren van The Barn, Joost Leendertse: “Ik vind het fantastisch om in Leidsche Rijn onze vierde vestiging te openen.” Joost was voorheen eigenaar van de keten van kinderdagverblijven Kindergarden. Hij vertelt: “In mijn tijd bij Kindergarden zijn we de ooit de vestiging in Leidsche Rijn gestart (tegenover Leidsche Rijn Centrum) waar we ook voor gezonde maaltijden zorgden. Ondanks dat Leidsche Rijn Centrum compleet nieuw is, hangt er al een gezellige sfeer. Je merkt dat de bewoners van Leidsche Rijn uitgekeken hebben naar een eigen stadscentrum. Wij als The Barn willen dan ook bijdragen aan de levendigheid hier op het centrale plein. Op een dag als vandaag vind ik het gewoon geweldig om deze opkomst te zien en vooral de interesse die de bezoekers in ons tonen.” Op de vraag of hij nog een boodschap heeft voor alle Leidsche Rijners antwoordt Joost: “Kom bij ons langs voor een lekker en gezond ontbijt of lunch. Ervaar hoe puur en goed eten smaakt. Met goed eten bedoel ik goed voor mens, dier en de aarde. Zoals het eigenlijk zou moeten zijn.” aldus een enthousiaste Joost.

Biologische markt traktor

Wordt vervolgd
Helaas heb ik niet alle leveranciers kunnen spreken. Ik wilde natuurlijk ook nog even op het terras nagenieten van mijn smoothie (de Mango Dream is mijn favoriet, aanrader!). Er valt dus nog veeeeel meer te vertellen. Ik kreeg in ieder geval een eerste indruk van de bijzondere en bewuste keuzes die The Barn maakt wat betreft de leveranciers en de producten die zij gebruiken. Erg inspirerend! Dit maakt mij erg nieuwsgierig naar de mensen achter The Barn.

In mijn volgende blog vertel ik meer over de duurzame verpakkingen die gemaakt worden van landbouw afval. Verder staat er een lunch in de planning waarbij ik de menukaart eens goed onder de loep zal nemen. Ook ben ik erg nieuwsgierig geworden naar de mensen achter The Barn. Hoe kwamen zij op het idee om een 100% real food keten te starten? Genoeg ‘food for thought’ dus. Blijf mijn blog vooral in de gaten houden!

Adres The Barn: Brusselplein 185, 3541 CH, Utrecht

Openingstijden:
Maandag: 12:00 – 20:00
Dinsdag: 08:00 – 20:00
Woensdag: 08:00 – 20:00
Donderdag: 08:00 – 20:00
Vrijdag: 08:00 – 20:00
Zaterdag: 09:00 – 20:00
Zondag: 12:00 – 17:00

Joyce Pherai

Joyce Pherai

Over Joyce

6 gedachten over “Blog: Openingsfeest biologische foodketen The Barn “Zo zou het moeten zijn””

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].