Help mee het Máximapark mooier maken en mooi te houden

Op zaterdag 9 juni aanstaande zullen De Vrienden van het Máximapark weer de mouwen spreekwoordelijk opstropen om een paar klussen aan te pakken ter verfraaiing van het park. Om zelf hieraan bij te dragen willen De Vrienden iedereen van harte uitnodigen voor deze ochtend waarbij het hebben van groene vingers niet een vereiste is.

Onder de tientallen bankjes in het park tiert bij tijden het onkruid zeer welig. Zeker na een regenbui en een periode met zon schiet het onkruid als paddenstoelen de grond uit en laat zich nauwelijks in toom houden. Het anti worteldoek en het basaltsplit onder de banken is niet afdoende om alle onkruid groei tegen te gaan. Het doek verdient hier en daar wat aandacht omdat het niet altijd goed meer op de plek ligt of gescheurd is. Het split wordt geregeld onder de banken vandaan geschopt waardoor de wind vrij spel heeft en het doek niet langer kan doen waarvoor het destijds is aangebracht. Werk aan de winkel dus voor de vrijwilligers om de boel weer in oude staat terug te brengen.


Advertentie:

In het hele park staan tientallen ‘fiets nietjes’ waaronder veelal houtsnippers zijn uitgestrooid om te voorkomen dat het een groot modderbad wordt. Deze ondergrond is een ideale bodem voor onkruiden zodat ook hieraan de nodige tijd en aandacht moet worden besteed.

Langs de walkanten van de diverse waterlopen in het Máximapark, de Vikingrijn is echt niet het enige water dat het park rijk is, hebben uitlopers van diverse bomen vrij spel waardoor de oever minder stevig wordt. Deze zogenaamde ‘opslag’ moet worden weggehaald, evenals de te zeer woekerende bramen. De jonge bramen steken her en der hun groene kop boven de grond en vormen zodoende een bedreiging voor de andere beplanting. Kortom. Op zaterdagmorgen van negen tot circa twaalf uur is er volop bedrijvigheid in het Máximapark. In verband met de materialen en de catering graag even op tijd opgeven. Om twaalf uur zal er worden voorzien in een lunch, waarbij naar alle waarschijnlijkheid naast het ambachtelijke brood ook het krentenbrood van bakker Akkermans uit Vleuten voorhanden zal zijn. De Vrienden van het Máximapark zijn uiterst gastvrij en ontvangen op werkochtenden in hun Werkschuur aan de Alendorperweg 10A de vrijwilligers om negen uur met koffie, thee, limonade en koek, die inmiddels onder de vaste vrijwilligers is uitgeroepen tot “Máxima-koek”. Kom meewerken en geniet van Máximakoek bij de ontvangst en een overheerlijke lunch achteraf.

De nieuwe uitgave van de parkplattegrond is inmiddels op meerdere plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in de werkschuur zullen ze op 9 juni in ruime mate voorhanden zijn.

Aanmelden voor de werkochtend kan bij Henny Smorenburg of Peter Mocking.

2 reacties op “Help mee het Máximapark mooier maken en mooi te houden”

  1. Klinkt sympathiek natuurlijk, maar vroeger was het gewoon iemand zijn werk. Die is wegbezuinigd en nu mogen andere gratis zijn werk komen doen.

  2. Hierbij nodig ik u uit om zaterdagochtend bij ons aan te komen. z
    Zal ik u uitleggen dat u op een totaal verkeerd spoor zit en zeken nu nog niet weet hoe het echt in elkaar zit. Tot zaterdag of heeft u geen tijd?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.