wielrenner-foto_Markus_Spiske
 Foto: Markus Spiske

Kind aangereden door wielrenner: moeder doet oproep

5 juni 2018 09:47  Redactie  106 reacties

Een moeder heeft op Twitter een oproep geplaatst nadat haar zoontje was aangereden door een wielrenner. Na de aanrijding reed de wielrenner door.

De wielrenner reed op ’t Lint ter hoogte van bierbrouwerij Maximus en moest uitwijken voor een skater. Na deze manoeuvre reed de wielrenner een kind aan maar ging er vervolgens vandoor.

De moeder laat op Twitter weten: “Wil de wielrenner die mijn zoon onderuit fietste na uitwijken voor een skater even contact opnemen? Doorrijden is niet fijn…

Ben jij die wielrenner? Neem dan contact op met de moeder.Advertenties:


106 reacties

 1. Els van Gorcom

  Wat een ongelooflijke aso zeg. Ongelukje zit in een klein hoekje, kan gebeuren, maar doorrijden daarna zijn geen woorden voor😈

  • Tiny Evers

   Het lint is een wandelroute waar fietser zijn te gast zijn….en in het verleden is er wel eens oproep gedaan om als groep daar te gaan trainen maar dit mag helemaal niet want daarvoor is dus het lint niet bedoeld. Nog erger is dat de wielrenner is door gereden.

   Ik hoop dat het met het kindje goed gaat!

  • Jolanda De Jong Zwart

   als voetganger ben je tegenwoordig je leven niet zeker met die schreeuwende, slaande, tuffende, agressieve wielrenners. Daar gaat het mij meer om, Laura En Quint Wehrmann

  • Mardiff Victorious

   Tiny Evers Nee, fietsers zijn niet te gast, maar fietsers zijn toegestaan. En de wetgever maakt geen onderscheid tussen een racefietser, stadsfietser, trike, E-bike of velomobiel. Allemaal fietsers. Nu kun je een racefietser bij een ongeval wel aanspreken op het kapstok artikel 5: het gevaarveroorzaken artikel. Ook is de (race)fietser altijd verantwoordelijk voor kinderen onder 14 jaar bij een ongeval. Dat geld voor iedere bestuurder (auto, motor, scooter, truck, bus), maar dat is buiten het Lint natuurlijk. Het Lint is gedeelde ruimte, dus niemand heeft voorrang. Zoek het met elkaar uit: zegt de wetgever. Kijk maar naar achter het CS in Amsterdam, ook gedeelde ruimte van fietsers en voetgangers. https://www.youtube.com/watch?v=pkl0j7XUCEs

  • Dat valt mee. Wielrenners gedragen zich steeds beter. Maar dat is een kunst en velen moeten het nog leren. De doorrijder hier is het predicaat wielrenner niet eens waard trouwens.

  • Bart Hassing

   Snelheidslimiet instellen, waarom mag een elektrische snorscooter met 25 kmpu er niet rijden en een wielrenner met ruim 35 kmpu wel?

  • Sabrina Schinkel

   nou 9 van de 10 rijden je zo voor de voeten.. moet de eerste nog tegen komen die niet je niet omver rijden…

  • Mag ik vragen waarom je zo ongenuanceerd reageert? 1 blanke vermoordt een andere; zijn dan alle blanken moordenaars? Erger nog: iemand zégt dat er iets gebeurd is en jij (die er volgens mij niet bij was) verbindt er direct allerlei conclusies aan. Hoe zie je dat zelf?

 2. Nourmedia Ibrahim El Banihiati

  Weet iemand hoe het gaat met het kind? Geen woorden voor deze wielrenner. Neem je verantwoordelijkheid en meld je op zn minst bij de ouders. Een excuses is hier wel op zn plaats vind je niet!?

 3. JokeDick Boer

  Als nieuwe bewoners van Leidsche Rijn, zijn we steeds weer verrast door de vele fijne fietsroutes in de buurt. Maar iedere fietstocht moeten we schrikken door veel sneller rijdende wielrenners. Het is vergelijkbaar met auto’s die met 100 km door een woonwijk rijden. Conclusie; wielrenners horen niet op die fietspaden, of er moet een snelheidslimiet van b.v. max. 20 km komen, maar ja, hoe gaan we handhaven hè?

  • Mardiff Victorious

   Dat is een vraag die straatplanners van iedere gemeente in Nederland bezig houdt. De ruimte is schaars en moet verdeeld worden tussen gemotoriseerd verkeer (auto’s, motoren, scooters, vrachtauto’s en bussen), fietsers en voetgangers. In jaren 80 hadden een paar burgemeesters jouw idee al om een snelheidslimiet van 30 km/u in te stellen. Maar het liep ook stuk handhaving. Ik ben het met jouw eens dat wielrenners gevaarlijk gedrag vertonen. Ze denken echt dat ze aan de Tour de France mee doen en dat de weg vrij is hun. Maar ook snorscooters met blauwe kenteken, die opgevoerd zijn racen over de straat. En scooters met gele kenteken horen de rijbaan, maar die zie ik ook regelmatig op het fietspad rijden. Uiteindelijk moet de snelle fietsers verantwoordelijk, defensief en dus voorzichtig rijden. Ik heb zelf ook een snelle fiets en ik rij ook voorzichtig op ’t Lint of elders.

  • Esther Veenhof

   Mardiff Victorious ik rij tegenwoordig zelf op scooter met blauwe plaat en dreig mij zoveel mogelijk aan de regels te houden waar ik mag rijden. Maar soms is het voor mij onduidelijk waar ik nu wel of niet mag rijden 😶. Het lint is verboden voor snorfietsen maar met elektrische fiets met dezelfde snelheid mag ik daar weer wel rijden. Vanaf het politie bureau de meer naar de lidl in parkwijk rijden volgens regel geving resulteerde laatst in een omweg via de wijk parkwijk ipv binnendoor langs boer goes en castellum steken ( 50 meter?) Laten we de regels een simpel houden. Scheelt hoop ergenis. Wielrenners fietsen over algemeen sneller dan 25 km per uur. Dus ook weren op het fietspad. Hoop dat het kind niks ernstigs heeft opgelopen en dat de dader zich meld

  • Rekening houden met elkaar lijkt me een zinvollere oplossing. Voor de wielrenners zijn die trage, slingerende, met 2 of 3 naast elkaar rijdende langzame fietsers weer een doorn in het oog. Beetje geven en nemen.

 4. Margreet Meewezen

  Wielrenners denken dat ze alles mogen denken dat alle wegen alleen voor hun zijn stelletje Mafkezen!!!🖕Dan nog eens door rijden als je iemand aan rijdt schaam je diep!!!!😩

  • Mardiff Victorious

   Mee eens, ik heb een ook snelle fiets, een trike. Maar laatst reed ook zo’n peloton mij tegemoet op een smal fietspad richting kasteel de Haar. Bijna ramde die mij. En recefietsers gebruiken hun bel niet. Ik bel wel bij het inhalen van voetgangers en langzamere fietsers met 1 tring. Gewoon om te zeggen ik kom eraan.

 5. Raymond van Hees

  Lieve mensen. Ook rij weleens op een wielrenfiets door het Maxima park. Uiteraard met alle voorzichtigheid en met respect voor iedere bezoeker van ons mooie park. Vooropgesteld dat ik de handelswijze van deze wielrenner absoluut afkeur, hoop ik ook duidelijk te maken dat er over het algemeen nette recreanten in het park komen. In ieder geval hoor ik tot die laatste groep.

 6. Johan Bertels

  Niet normaal en respectloos. Is in mijn ogen niet meer als normaal om te stoppen en te kijken hoe het gaat😓

  Overigens wel erg jammer dat in mijn ogen er erg veel haat is richting wielrenners. Jammer voor de mensen die zich wel op een normale manier gedragen op de weg en hun hobby uitvoeren.

 7. Mardiff Victorious

  Precies, racefietsers moeten zich gedragen, maar voetgangers moeten ook links of rechts lopen op het Lint en fietsers, ongeacht welk type, in het midden. Het Lint is een gedeelde ruimte (shared space in Engels), dus we moeten met elkaar rekening houden. Wettelijk gezien heeft geen één voorrang op een ander.

 8. Laurian Van der Schilden

  Het is schandalig dat je als persoon gewoon door fietst. Maar om nu alle wielrenners over één kam te scheren vind ik ook te ver gaan. Niet iedereen is zo als deze ene wielrenner.

  • Mardiff Victorious

   Helemaal mee eens, een fietser is een bestuurder. En bij een ongeval met een kind van onder de 14 jaar oud, is de bestuurder 100 % aansprakelijk.

  • Rob van Veen

   Denk niet dat je alle wielrenners maar een aso volkje kan noemen? Waar heb je het over, oordelen over mensen die je helemaal niet kent. Voortaan maar even nadenken wat je zegt.

  • Yvonne Zwaagman

   Hun gedrag op de racefiets laat anders flink te wensen over schelden en tieren dat je moet oprotten en wat al niet meer. En als je goed had gelezen had je gezien dat ik schreef het is een aso volkje op de racefiets. Hoe ze zich zonder fiets gedragen geen flauw idee maar op de racefiets spreekt het boekdelen Rob van Veen.

 9. Rini Kleijn

  Ik vind het fijn dat het lint ook voor wielrenners is, maar goed uitkijken geldt dan wel! Want het lint is voor iedereen, ook voor kleine kindjes! Snap ook niet dat ze nooit een fietsbel hebben eigenlijk! Maar doorrijden na een ongeval is absoluut uit den boze!

 10. Mardiff Victorious

  Ik ben zelf ook een snelle fietser met mijn trike op het Lint, maar ik hou wel rekening met voetgangers. Mocht ik ook een ongeval krijgen met een voetganger, dan stop ik WEL, om het af te handelen. Gelukkig nooit gebeurd Ik rij zoveel rechts op het Lint en haal voetgangers met ruime tussenafstand in en met een grote glimlach. Als het nodig is minder ik vaart of stop ik zelfs. Niet moeilijk toch.

 11. Sandra van Schaik

  Of kind fout, bijv opeens naar links fietsen? Hoef niet alleen aan de wielrenner schuld zijn. (Maar wel de lul voor hem die hij doorfietst!) maar moet wel weten waarom/wat is de reden!
  Kan: kind fout!

  • Nana Verwoerd Kessing

   Het Lint is een voetgangerszone waar fietsen is toegestaan….
   En ik loop niet met mijn kinderen MIDDEN op het Lint, maar kinderen zwabberen en zwalken wel en als er dan en KEIHARD en op MINIMALE passeer afstand een ( aantal) racefietsers voorbij komen is dat naar mijn mening in een voetgangerszone ZEKER NIET de fout van een kind of begeleidende volwassene.
   Maar toch echt van een wieleraar die niet bewust omgaat met de omgeving waarin hij/zij racet . Maar dat is mijn mening

 12. Marjolein DeciBel

  Nana Verwoerd Kessing; eentje voor in je dossier! Mijn allereerste kennismaking mat Leidsche Rijn was .. Op het Lint van mijn fiets gereden worden door een wielrenner (die moest uitwijken voor een kind) en die vervolgens doorreed zonder ook maar even om te kijken.

 13. Arno Hoeve

  Ik fiets zelf ook maar het Lint ga ik niet op. Zeker niet op een zaterdag of zondagmiddag. En toch zie ik het vaak gebeuren en ook nog in groepjes.
  Als je daar ik de avond rondjes wil fietsen prima maar overdag gebruik dan lekker de polder. Ruimte genoeg.

 14. Daisy Steenhuizen

  Ik heb zo’n hekel aan wielrenners! Wat een asociaal volk is dat zeg! (Tuurlijk zullen er uitzonderingen zijn, maar die ben ik nog niet tegengekomen)
  Mijn dochter is in maarssendorp ook bijna aangereden door een wierenner terwijl er verkeersregelaars stonden! Daar reed ie gewoon voorbij & mijn dochter liep in de weg dus ging ie expres nog even een stukje extra naar haar toe… idioot. Ze denken dat ze alles kunnen maken en iedereen moet wijken voor ze

 15. Pim Kaal

  Hufterigheid wordt meer en meer de norm in Nederland. Kan ook niet anders me zoveel hufters in de regering… Hun voorbeeld wordt gevolgd: regels gelden alleen voor anderen, empathie is verboden en welzijn doet er niet toe. ☹️

 16. Desiree Nieuwenhuizen-van Berkel

  Wielrenners zijn de grootste aso’s onder de weg gebruikers.. denken dat het fietspad van hun is en dat iedereen maar voor ze moeten wijken. Mijn moeder heeft een keer een klap tegen haar hoofd gekregen toen ze niet snel genoeg aan de kant ging. Ze reed op haar snorbommer. En een grote mond terug toen ze de wielrenner er later op aan sprak.. Natuurlijk zullen er idd uitzonderingen zijn maar die ben ik ook nog niet tegen gekomen.

 17. Svante Gustafsson

  Mijn dochter van 15 ging laatst volgens een wielrenner klaarblijkelijk niet snel genoeg aan de kant, toen hij met zijn peloton wilde passeren. Vol in haar gezicht gespuugd door deze volwassen man. Stoer hè?

 18. Loek Peters

  Op t lint moet je helemaal niet willen wielrennen. Ik fiets hier heerlijk in de polder. Op t lint lekker rennen en skeeleren.

 19. Miriam Gulec-Kuijer

  ze moeten die wielrenners is op de bon slingeren en aan pakken. Die fietsers fietsen met een rotgang langs je heen en overal tussen door. zonder te kijken maak het wekelijks mee bij het maxima park en het lint. en ze kijken je aan of het ze het maar heel normaal is hun gedrag. hoop dat ze je kunnen vertellen wie het is geweest. Dit kan echt niet

 20. Leo Hanhart

  Dat krijg je als je wielrenner, skileraars en wandelaars op de zelfde weg doet. Ik vind het de schuld van de skileraar. Die nemen gewoon de halve weg in beslag. Maar wielrenners zijn het ergst. Die rijden keihard en zijn vaak behoorlijk asociaal. Maar dan moet je het nog over die kinderen hebben. Leuke wezens maar ze kennen de regels vaak niet zo goed, en denken soms ook maar dat ze alles kunnen maken. Groenlinks heeft een goede oplossing bedacht, wielrenners mogen voortaan op de weg rijden.

 21. Rainer Schreiber

  Grrrrr 😡

  Ik ben vaak aan het skaten op het Lint en ben ondertussen zo geïrriteerd door die aso wielrenners dat de eerstvolgende die me te hard dichtbij passeert een body check van me krijgt. U bent gewaarschuwd heren!

 22. Cyril Saleh

  Wielrenners zijn allemaal mongolen die denken dat de gehele weg van hun is! Zoek een normale hobby of ga lekker op een baan rijden!

  • Cyril,

   Waarom vergelijk je mensen die sporten met mensen die het syndroom van Down hebben? Hoogst ongepast wat mij betreft.

 23. Michiel Berkheij

  Zo maar een heel deel van de bevolking bestempelen als aso. Gaat me te ver en laat ik over aan anderen. Fiets zelf ook en heb ook drie kleintjes.. Ik pas altijd mijn snelheid aan aan de situatie. Ongelukken gebeuren helaas en zijn nooit 100% te voorkomen.. Doorrijden na een botsing met een kind is toch echt niet normaal en zelfs strafbaar.

 24. Prima discussies hier. Mijn samenvatting : alle (maar dan ook echt alle! ) wielrenners zijn stom, huilie huilie. Wandelaars zijn zombies die lopen terwijl ze op hun telefoon staren en naar keiharde muziek luisteren en niet op hun kinderen letten.

  En doorrijden na een ongeluk is asociaal, ongeacht wie je bent of waar je op rijdt. Ciao!

 25. Oh fijn, weer een plek oom lekker te kutten op alles en iedereen, ik doe mee!!! Lekker die Nederlandse hobbies.

  Wat een kut skater! Wat een kut mensen! Wat een kut wethouder! Wat een kut honden! Wat een kut wielrenners! Wat een kut gras! Wat een kut website! Wat een kit weer! Wat een kut reactie! Wat een kut mentaliteit! Wat een kut maniertjes! Wat een kut harlopers! Wat een kut lint!

  Ze zouden alles moeten verbieden, zolang het maar om andere gaat en niet om mij.

  Het is triest om door te rijden nadat er iemand valt door jouw handelingen (de website maakt er een aanrijding van), maar de reacties zijn misschien nog triester.

 26. Remko Reinders

  Ben ook wielrenner maar je moet gewoon niet met je racefiets over t Lint gaan fietsen en een bel gebruiken. Rij t Groene Hart in en je hebt alle ruimte. En doorrijden na een aanrijding is heel erg triest.

 27. Henny Vloon Neuteboom-Spijker

  Ja Michelle Ben Ik het ook mee een . En er moet ook wat aan dat gedrag worden gedaan . Ze denken echt dat ze alleen op de wereld zijn . En de mensen op de ebike krijgen de schuld . Maar die rijden niet met zo veel bij elkaar . Ik vind dat dood eng .

 28. Frans de Rooij

  Verbieden om met bepaalde fietsen op het Lint te rijden. So wie so die wielrenners op de openbare weg verbieden. Vooral als ze in groepen rinden, denken ze dat alles mag.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website