koken_recept_eten_koffie

Kookboek voor Leidsche Rijn. Lever jouw recept in!

Ter ere van het 20-jarige bestaan van Leidsche Rijn dit jaar wordt een feestelijk kookboek – voor en door bewoners – uitgegeven op initiatief van Leidsche Rijner Joyce Pherai. Bewoners uit Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern kunnen hiervoor een recepten inleveren die voor hen bijzonder zijn en symbool staan voor ontmoeten en verbinden.

Als uitgever van het platform voor bijzondere eetverhalen CookingToday is Joyce dol op alles wat met eten en drinken te maken heeft. In haar vrije tijd staat ze dan ook graag achter de pannen. Joyce: “Toen ik hoorde over het 20-jarige bestaan van Leidsche Rijn dacht ik meteen aan een eigen kookboek voor Leidsche Rijn. Bij een feest hoort lekker eten. Samen eten, samen delen, eten verbindt. Via eten leer je elkaar het beste kennen. Daarom gaan we met CookingToday een kijkje nemen in de pannen van Leidsche Rijners.”

Samen eten verbindt
Het idee is een feestelijk kookboek te maken waarin inwoners van Leidsche Rijn hun favoriete gerecht delen. “Het kookboek zal bestaan uit symbolische recepten die staan voor ontmoeten en verbinden met gerechten waar je blij van wordt, die je echt samen moet eten. We zijn nu druk bezig met het verzamelen van bijzondere recepten voor het allereerste kookboek voor en door Leidsche Rijners”, vertelt Joyce. “Of het nu een traditioneel of nieuw recept is, zelfbedacht of uit een kookboek met een eigen draai, alles is welkom.”

Oproep
Woon je in Leidsche Rijn, Vleuten of De Meern? heb je een favoriet of bijzonder gerecht? Of sta je als vrijwilliger vaak te koken voor anderen? Lever dan jouw recept in via: redactie@regioleidscherijn.nl Een aantal ingeleverde recepten worden op de website www.regioleidscherijn.nl gepubliceerd en maken kans op een plek in het kookboek dat binnenkort verschijnt.

Het kookboek komt tot stand in samenwerking met 20 jaar Leidsche Rijn, CookingToday, nieuws-en UIT agenda platform Regio Leidsche Rijn en lokale sponsoren.

4 gedachten over “Kookboek voor Leidsche Rijn. Lever jouw recept in!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.