De-Roef

Lustrum Dienstencentrum De Roef op zaterdag 9 juni

16 maart 2013 was voor Dienstencentrum De Roef in De Meern een cruciale dag. Op de Raadinformatieavond over de sluiting van buurthuizen die dag, waaronder dus het De Meernse Dienstencentrum, zou weleens het lot kunnen worden bezegeld voor de toekomst van wat ‘de huiskamer van De Meern’ wordt genoemd.

Eerder was er al sprake definitieve van sluiting hetgeen in zou houden dat de beheerder, in dienst van wijkwelzijnsorganisatie Portes, haar baan zou kwijt raken.

Destijds gingen circa honderd senioren met in de gelederen onder andere scootmobielen en rollators met spandoeken en toeters getooid de straat op om hún Roef en de baan van de beheerder te redden.

Een inmiddels opgerichte enthousiaste club, Vrienden van De Roef pleitte voor behoud van de voor de doelgroep zo belangrijke ontmoetingsplaats en vestigden daartoe op 5 juni 2013 de Stichting Vrienden van De Roef bij de Kamer van Koophandel.

In nauwe samenwerking met Stichting De Rijnhoven, een op de regio gerichte woonzorg instelling, de Gemeente Utrecht, sponsors, donateurs en met de hulp van veel vrijwilligers zag het bestuur een kans om door te starten, hetgeen succesvol verliep!

Nagenoeg zonder subsidie biedt De Roef nu een veilig thuis voor 
circa achthonderd vijftigplussers die wekelijks kunnen deelnemen aan de meest uiteenlopende activiteiten

Op zaterdagmiddag 9 juni van twee tot half vijf zal het eerste lustrum van Stichting Vrienden van De Roef uitbundig worden gevierd.

Er is een leuk programma samengesteld met optredens van het shanty-koor Windstilte en bewoners van De Zonnewijzer. Verder zijn er hapjes/drankjes en zal er stilgestaan en teruggekeken worden naar de afgelopen 5 jaar.

7 gedachten over “Lustrum Dienstencentrum De Roef op zaterdag 9 juni”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.