Bridgeclub-Up-and-Down-in-de-schalm-2
 

Bridgeclub ‘Up and Down’ al 35 jaar op de kaart.

9 juni 2018 16:23  Redactie  4 reacties

Het bestuur van bridgeclub Up and Down, opgericht op 3 mei 1983 (expliciet als ‘rookvrije vereniging’), kijkt reikhalzend uit naar de viering van weer een lustrum. Dit jaar zal gevierd worden dat de vereniging inmiddels vijfendertig jaar bestaat.

Dat bridge een stoffig en elitair imago zou hebben is zeker geen feit. Dat de gemiddelde leeftijd van de jubilerende vereniging zestig plus is maakt niet per definitie de club ‘oubollig’ en elitair is bridge allerminst. Over de hele wereld spelen miljoenen bridgers in zo’n honderd landen in competitieverband. Enkele jaren terug waren er nog zo’n driehonderdduizend bridgers in Nederland aangesloten bij ruim duizend clubs. Dat aantal is door de jaren heen geslonken naar circa honderd en zeventien duizend. Het spel is overigens inmiddels online wel ‘op de kaart gezet’ zodat er tot ver over de grenzen paren kunnen worden gevormd om het tegen elkaar op te nemen.

Met het wereldwijde web onder vrijwel ieders handbereik is een digitale bridgepartner die voldoende geduld heeft om “de kneepjes van het vak” bij te brengen niet lastig te vinden.

De festiviteiten rond het vijfendertig jarige bestaan van de bridgeclub uit De Meern zijn nog volop in voorbereiding en de agenda hieromtrent zal in de loop van de zomer bekend worden gemaakt. Het hoogtepunt van het lustrum zal naar alle waarschijnlijkheid rond kerst zijn wanneer een groots opgezette ‘Kerstdrive’ zal worden gespeeld die rijk omlijst zal zijn met een hapje en een drankje.

Bridgeclub-Up-and-Down-in-de-schalm-1

Kortom …

Dat Up and Down al vijfendertig jaar een plaats heeft in het sociale leven van velen geeft maar aan dat er behoefte is aan een vereniging als deze. Bridge kan mensen verbinden en naar elkaar laten omzien. Zeker binnen Up and Down is de saamhorigheid groot. Lief en leed wordt met elkaar gedeeld en vanuit het bestuur wordt zeker aandacht besteed aan het wel en wee van de leden, getuige de portefeuille “lief en leed” die door een van de bestuursleden nauwgezet wordt beheerd.
Het enthousiasme van het bestuur en de leden zal menigeen over de drempel kunnen helpen om ook in competitieverband een kaartje te leggen. Bridge Club Up and Down speelt op dinsdagavond van 19.30 tot ca 22.30 uur in Sociaal Cultureel Centrum de Schalm, Oranjelaan 10 De Meern.

Voor informatie en aanmelden: Lottie van der Voorn, tel. 030 271 1924 of e-mail lottievandervoorn@hetnet.nl.

Geschreven door: Hans Peter van Rietschoten

Bezoek hier de pagina van De Schalm op Regio Leidsche Rijn


Advertentie:

Advertenties:

4 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website