Buurtborrel-Energiewijk-de-Tol

Buurtborrel Energie wijk bruist van energie, gezelligheid en ideeën

A perfect day for a perfect party, zo kunnen wij deze zondag wel omschrijven. In de Energiewijk De Tol in Vleuten vond zondag 10 juni jl. een geanimeerde Buurtborrel plaats. Alvorens een en ander van start kon gaan, moest er natuurlijk door het organiserend team samengewerkt worden. Zo werd de partytent opgezet, drankjes gekoeld en de meegebrachte hapjes uitgestald.

Vanaf 16.00 uur kwamen de bewoners langs om elkaar te ontmoeten. De meest gestelde vraag was wel: waar woon jij of jullie? Maar ook: woon je hier met plezier? Gaan je kinderen hier naar school etc. etc. Kortom, er werd van alles uitgewisseld met elkaar.

Het was alweer heel wat jaren geleden dat er iets werd georganiseerd in de Energiewijk De Tol in Vleuten. In sommige straten, zoals De Pottegieter werden er in het verleden wel barbecues georganiseerd.

Initiatiefnemers Siebe Dijkgraaf en Rineke Sloetjes vonden het nu wel tijd worden dat er een meeting voor de hele wijk zou komen. Siebe geeft aan: ‘’Na de invoering van het Wijkgroenplan, wat ook al zorgde voor leuke contacten in de buurt, kwam eigenlijk vanzelf de Buurtborrel ter sprake”. Samen maakten ze een plan, vroegen buurtbewoners om te helpen en vroegen de Gemeente Utrecht om een bijdrage, die ook gehonoreerd werd door het Initiatievenfonds. Rineke voegt toe: “Het kennen van je buren, lijkt zo vanzelfsprekend maar dat is het toch niet altijd”. Wanneer je een fulltimebaan hebt en een druk gezin dan zie je letterlijk, en vaak onbedoeld, je buren niet eens staan of lopen. Toch hoorden we gisteren dat mensen in deze Energiewijk het echt leuk vinden om kennis te maken met elkaar, te weten wie waar woont, zo mogelijk interesses te delen etc Het enthousiasme waarmee de buren elkaar op de Buurtborrel tegemoet traden deed de naam van de Energiewijk eer aan.

Het is zeker niet ondenkbaar dat er andere vormen van samenwerking tussen buren voortvloeien uit dit buurtborrel initiatief. Zo zoemden er ideeën rond van bewoners over gezamenlijke aanpak van verduurzaming van woningen , zoals bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen. Maar ook boodschappen doen voor elkaar als het nodig is. De veiligheid van de buurt is ook een onderwerp wat voor iedereen belangrijk is. Kortom: gebruik maken van elkaars ervaring en mogelijkheden. Een jaarlijks vervolg op de Buurtborrel zou super zijn en vond onder de aanwezige buren een groot draagvlak. Dank aan het organiserend team en de opkomst van zoveel enthousiaste bewoners! Ook dank aan de gemeente voor de bijdrage van het Initiatievenfonds. We hopen dat deze Buurtborrel een warme bijdrage levert aan de sociale cohesie in de energiewijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.