Wij-stoppen-MS-voor-Karien

Benefietconcert Shantykoor voor jonge MS-patiënt Karien uit Vleuten

Op zondag 24 juni organiseert Shantykoor Windstilte een benefietconcert voor MS-patiënt Karien, een 32-jarige moeder uit Vleuten, in Buurtcentrum de Schakel te Vleuten. De Vleutense Karien vecht tegen de progressieve ziekte MS. Haar laatste redmiddel is een stamceltherapie in Rusland die de ziekte kan stoppen. Een reden voor Shantykoor Windstilte om in actie te komen.

Initiatiefnemer Frans van Hensbergen twijfelde geen moment toen hij het bericht over Karien in de krant las. “We kennen Karien niet, maar haar verhaal greep ons meteen aan. We zijn allemaal vader of opa en kunnen ons niet indenken dat je (klein)dochter dagelijks moet vechten tegen zo’n agressieve ziekte. Tuurlijk willen wij als koor dan ons steentje bijdragen.”

Uitbehandeld
Karien (33) is door haar ziekte volledig afhankelijk van de mensen om haar heen. De moeder van Alexander (2) kan geen 300 meter meer lopen en heeft noodgedwongen een rolstoel en scootmobiel moeten aanschaffen. In Nederland zijn er geen medicijnen of behandelingen voor haar type MS waardoor ze moet toekijken hoe ze steeds verder aftakelt. Opgeven is geen optie voor Karien en daarom is ze naar Rusland vertrokken voor een speciale stamceltherapie, genaamd HSCT. Deze therapie kan ervoor zorgen dat de ziekte stopt.

Peperduur
De behandeling in Moskou kost 60.000 euro en wordt niet vergoed. Ze heeft samen met haar vriend een crowdfunding opgezet om het geld bij elkaar te krijgen. De teller staat nu op ruim 47.000 euro. De crowdfunding blijft gewoon doorlopen. “Het is geen optie voor mij om nog langer te wachten. Ik kan bijna niet meer lopen, op een dag zal ik niet meer kunnen praten, niet meer kunnen eten. De ziekte breekt mij steeds verder af.” De opbrengsten van het benefietconcert komen ook geheel ten goede aan de actie van Karien.

Benefietconcert
Shantykoor Windstilte is al 28 jaar een begrip in de omgeving Vleuten. Maar ook over de grens, in België, Duitsland en Engeland, zijn hun optredens een groot succes. Het 33-koppige mannenkoor weet het publiek elke keer weer te vermaken met hun uitgebreide repertoire. Terwijl de mannen uit volle borst shanties, forebitters en zeemansliederen zingen, worden zij muzikaal ondersteund door accordeons, grote trom, bel en wasbord.

Ticketverkoop gestart
De kaartverkoop is in volle gang. De toegangskaarten kosten 10,00 euro en zijn verkrijgbaar via Buurtcentrum De Schakel. De locatie is ter beschikking gesteld door de gemeente Utrecht. Het concert duurt van 14.00 tot 16.00 uur, de deuren openen om 13.30 uur. Geniet van de zeeliederen van het mannenkoor en steun tegelijkertijd Karien. Wees er snel bij. Op is op!

Meer informatie over de crowdfunding: www.wijstoppenmsvoor.nl. Meer informatie over het benefietconcert: www.wijstoppenmsvoor.nl/acties

2 gedachten over “Benefietconcert Shantykoor voor jonge MS-patiënt Karien uit Vleuten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven