Makersplaats-RAUM-vlag

Maakplaats RAUM zoekt ondernemer voor horeca paviljoen aan Berlijnplein

Makersplaats RAUM kijkt, zoals verwacht, net even verder dan de dag van vandaag en morgen.

Dat er behoefte is aan een horeca faciliteit heeft men inmiddels haarfijn aangevoeld. Dat het niet hoogdravend moet zijn past helemaal in de RAUM filosofie, waarin alles weldoordacht en verklaarbaar is. Zo moet ook het horeca paviljoen laagdrempelig zijn en een divers menu bieden.

Naar verwachting zal het paviljoen in september de eerste gasten welkom mogen heten.

Het moet er goed toeven worden in een ambiance die zondermeer uniek te noemen is. Je kan bij RAUM neerstrijken met uitzicht op een mini villa met waterval en een keus maken van de menukaart die geen exclusieve gerechten zal bevatten, maar wel uitnodigt tot het ontdekken van wat de keuken te bieden heeft. Een menukaart met gerechten erop die enkel door de naam al je nieuwsgierigheid prikkelt naar de presentatie ervan.

Bouplaats RAUM
Foto: Hans Peter van Rietschoten

De mini villa met waterval die Leonard van Munster op het Berlijnplein bouwde.

Om dit alles gestalte te geven is men bij RAUM druk doende de juiste partij binnen te slepen. Een enthousiaste horeca ondernemer die er voor wil gaan om de kernwaarden van RAUM middels het menu ‘op de kaart te zetten.

“RAUM zet de toon en stimuleert het experiment” is een van die kernwaarden.

In dat licht bezien moet het paviljoen een uitdaging vormen. Niet enkel voor de ondernemer die er in wil stappen, maar zeker ook voor de gasten die zich er willen laten verrassen. Verwacht geen ‘nouvelle cuisine’, maar wel iets wat indruk maakt.

Het paviljoen zal circa honderdzestig vierkante meters meten en een restaurantgedeelte hebben voor in ieder geval dertig gasten. Tevens zal er voorzien zijn in een accommodatie die geschikt is om bijvoorbeeld workshops in te geven. Deze ruimte beslaat zestig vierkante meter en biedt eveneens zitgelegenheid voor dertig mensen. Ook is er voorzien in een vergaderruimte van dertig vierkante meter, geschikt voor een gezelschap van zo’n twintig personen. De ruimten zullen schakelbaar zijn om zo ruimte te kunnen bieden aan grotere gezelschappen.

Het pand zal volledig berekend zijn op de komst van minder valide gasten.

Het terras zal plaats bieden aan dertig gasten die plaats kunnen nemen tussen het groen.

RAUM richt zich op de nieuwgierige mens in het algemeen, maar met de aankondiging van de komst van dit horeca paviljoen op de enthousiaste horeca ondernemer in het bijzonder.

bouw-van-horeca-paviljoen-bij-RAUM
Foto: Hans Peter van Rietschoten

De bouw van het horeca paviljoen vordert gestaag.

Tekst en foto’s: Hans Peter van Rietschoten

Lees ook:
Website RAUM met volledig programma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.