Bluezotod_-Links_Ronald_Westerhout-Rechts_Ad_Verhoef
 Links: Ronald Westerhout. Rechts: Ad Verhoef

Bewoner in beeld: Bluezotod met food, drinks en blues

13 juni 2018 06:15  Redactie  Reageer

Bluezotod wordt aanstaande zaterdag alweer voor de 17e keer georganiseerd in muziekpodium Azotod. Deze keer pakken ze het groter aan dan voorgaande edities. De line-up bestaat nu niet uit eén of twee, maar uit drie bluesbands. Bluesliefhebbers mogen deze avond niet missen, vindt organisator Ronald Westerhout: “Blues is niet alleen een muziekgenre, het is een cultuur. Het verbindt mensen.”

Het bluesfestival van aanstaande zaterdag wordt geopend door de Torres Blues. Westerhout: “Torres is een bekende in De Meern en omstreken en heeft al eerder opgetreden tijdens Bluezotod. Ik belde Torres op en hij was gelijk enthousiast.” Na Torres Blues treedt de band The Rude Move op. “Deze Rotterdamse heren spelen stevige maar vooral gevarieerde Blues/BluesRock covers, stomende, rauwe of meeslepende solo’s, een gevoelige slow of een stevige Rock & Roll song”, verklapt Westerhout. “And Last but not least: The Dynamite Blues Band. Een geweldige band die aantal keren op TV is geweest en op tal van grote festivals in Europa en in Nederland hebben gestaan. De dansschoenen kunnen aan.”

Westerhout is één van de vijf ambassadeurs van Bluezotod. Hij verkoopt kaartjes en benadert de bands. Hij doet dat met veel plezier. Hij vertelt: “Ik heb een passie voor muziek. Al op mijn achtste had ik mijn eerste bluesplaat van Ten Years After in mijn handen met een paar heerlijke bluesnummers. Toen ik ouder werd, ging ik regelmatig naar Bluesfestivals en -optredens. Blues hoort ook in de Azotod, en als ambassadeur haal ik hier veel voldoening uit.”

In Azotod treden zowel beginnende als bekende bands op. “We hebben geen sponsoren, dus de bands worden betaald van de kaartverkoop. Helaas moeten we ook vaak ‘nee’ zeggen tegen bands die te duur zijn. Het zou mooi zijn als Gemeente Utrecht Azotod een handje zou helpen.” Met een hoger budget kan Azotod meer betekenen voor muzikanten en muziekliefhebbers. Westerhout: “Azotod wil muziektalenten uit de regio faciliteren en verder helpen. Nieuwe vrijwilligers voor Azotod en Bluezotod ambassadeurs zijn altijd welkom.”

Voor meer informatie en tickets voor Bluezotod zie de website.

lees hier alle ‘Bewoner in beeld’ interviews


Advertentie:

Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website