Popkoor-Elan

Korenfestival van Popkoor Elan bij de Wilgenplas groot succes

Afgelopen zaterdag werd er een spetterend Korenfestival gehouden in het paviljoen van camping De Wilgenplas. Het Vleutens popkoor Elan, dat op donderdagavonden in buurtcentrum De Schakel zingt en ongeveer tachtig leden heeft, was gastheer. Verder waren er popkoren uit Houten, Velsen, Schagen, Callantsoog, Oosterhout en Delft.

Van half elf tot vier werd er fanatiek gezongen. Het geheel werd begeleid door een band waarin dirigent André Janssen, die op donderdagavonden voor het Vleutens koor staat, voor deze dag het slagwerk voor zijn rekening nam. Een aantal stukken werd begeleid door pianiste Elena Smirnova. De dag was een groot succes mede door de inzet van de Vleutens feestcommissie die een hoop regelden.

Sommige stukken werden door één koor ten gehore gebracht, andere met twee of drie. Tegen half vier zongen zongen alle koren samen een paar nummers. Onder andere kwamen De Pastorale van Ramses Shaffy en Liesbeth List, Bohemian Rhapsody van Queen, Go like Elijah van Chi Coltrane en natuurlijk het bekende Halleluja van Leonard Cohen voorbij.

Van twee tot drie stond er een speciale workshop van Brian Sporkslede op de agenda. Sporkslede zong in de close harmony zanggroep The Deep River Quartet.

Samen zingen is een feest. Het Vleutens koor is niet alleen een clubje zingende dames en heren, het is ook uit aan het groeien tot een gezellige vriendenclub waarbij de derde helft na de repetities (van 20 tot 22 uur) door een groot gedeelte ook belangrijk gevonden wordt.

Heb je zin om mee te komen doen? Van harte welkom! Kijk voor meer info op www.koorcompany.nl.

1 gedachte over “Korenfestival van Popkoor Elan bij de Wilgenplas groot succes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven