vermist-in-utrecht-vlieg

Opsporing verzocht

Stichting Utrecht Natuurlijk wil haar bezorgdheid over de almaar afnemende soorten insecten in ons milieu graag kenbaar maken aan een zo groot mogelijk publiek.

Hiertoe wordt in de week van 10 tot en met 17 juni campagne gevoerd die de welluidende naam “Vermist in Utrecht” mee kreeg.


Advertentie:

Om het publiek bekend te maken met de als vermist opgegeven insectensoorten zijn er in Utrecht ‘opsporing verzocht’ affiches aangeplakt. Tevens is er vindersloon uitgeloofd voor degene die in Utrecht het Zevenstippelig Lieveheersbeestje, de Argusvlinder, Weidebeekjuffer, Maskerbij of Pyjamaschildwants weet te fotograferen. Specifieke kenmerken van de gezochte insecten zijn te lezen op www.utrechtnatuurlijk.nl/vermist.

Via verschillende sociale media is de oproep verspreid en kunnen de spelregels worden ingezien voor wat betreft de foto actie. Tevens zullen de data en locaties via deze kanalen worden bekendgemaakt waar Utrecht Natuurlijk een kijkje zal geven in de door hen ‘kleinste bioscoop van Utrecht’ genoemde attractie. In de bioscoop wordt informatie gegeven over hoe de vermiste insecten zich weer thuis kunnen gaan voelen in de stad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.