trekpontje_kapot_foto_peter_mocking

Het lot is de Vlinderhof niet goed gezind; Midzomernachtconcert gaat niet door

Het Midzomernachtconcert dat Catching Cultures Orchestra in de Vlinderhof in het Máximapark zou geven zal tot veler ongenoegen niet kunnen doorgaan.

De organisatie van het evenement verzuimde om de benodigde vergunningen op tijd aan te vragen waardoor de betreffende gemeentelijke afdeling onverbiddelijk een streep door het optreden zette. Uit de mond van Francis Kikkert, mede belast met de organisatie van de avond , valt op te tekenen dat men in de overtuiging verkeerde dat een aanvraag ten minste acht weken voor het evenement voldoende zou zijn, echter is de termijn twaalf weken.


Advertentie:

Kikkert: “En dan is het zo’n situatie van ‘the computer says no’. We hebben nog een keer een aanvraag gedaan toen bleek dat we te laat waren, waarbij we hebben aangegeven dat de datum in het document eerder was. Dat advies hadden we gekregen. Die aanvraag is ook afgewezen. En toen hebben we het nog een keer geprobeerd, maar helaas. De computer zei weer nee. Het orkest hebben we inmiddels afgebeld. Heel jammer vinden we het ja.”

Midzomeravondconcert_in_Vlinderhof

In de afgelopen drie jaar werd het concert door behoorlijk wat publiek bezocht dus ook de trouwe fans van het Midzomernachtconcert zullen de opluistering van de langste zaterdag van het jaar, 23 juni dit jaar, moeten missen.

Een vergunning dient ieder jaar opnieuw te worden aangevraagd.

De organisatie heeft nog met de gedachte gespeeld het concert, in het ergste geval op straffe van een geldboete, toch te laten doorgaan.

Kikkert: “Maar dat idee lieten we snel los, want stel dat het ter plekke wordt verboden door de politie of door handhaving. Dat wil je ook niet. We zijn gewoon te laat geweest.

Zeker zal er lering zijn getrokken uit deze onvergeeflijke nalatigheid en zal voor de komende editie zorgvuldiger te werk worden gegaan en zal de organisatie voor afloop van de aanvraagtermijn een verzoek tot vergunningverlening indienen.

Het pontje over de Vikingrijn dat vanaf de Alendorperweg vrijwel direct aan de Vlinderhof landt werd niet lang geleden vernield, zodat het enige tijd uit de vaart werd genomen. ‘Vrienden van het Máximapark’ konden het trekpontje herstellen zodat de Vlinderhof over het water vanaf de Alendorperweg voor wandelaars, fietsers en ander niet gemotoriseerd verkeer met uitzondering van invalide voertuigen, direct weer bereikbaar was.

Met het incasseren van de domper van het afgelasten van het Midzomernachtconcert én het molest enige weken terug van het pontje, valt zeker te zeggen dat ‘het lot’ de Vlinderhof niet altijd even gunstig gezind is. Evengoed is een bezoek aan de door Piet Oudolf met zorg ontworpen Vlinderhof in het Máximapark in ieder seizoen zeer de moeite waard. Kom dus gerust genieten, ook al zal op 23 juni hét evenement van de Vlinderhof niet plaatsvinden.

Geschreven doorHans Peter van Rietschoten

Bezoek de pagina over het Vlinderhof

18 reacties op “Het lot is de Vlinderhof niet goed gezind; Midzomernachtconcert gaat niet door”

 1. Nee geen ambtenarij of bureaucratie, gewoon regels. En die gelden voor iedereen, zonder uitzonderingen. En gelukkig maar! Er zijn al genoeg mensen en organisaties die zich niet aan de regels houden, gelukkig gedraagd de overheid zich goed. Of moet het hier soms een soort Rusland of Irak worden? Vriendjespolitiek? Alleen als het je goed uit komt? Er is een reden voor die 12 weken, en dat het 12 weken duurt was bekend bij de organisatie. Zij zijn gewoon te laat geweest. Stom. Maar ik zie daar niemand op reageren. De overheid is weer een makkelijk doelwit.

  1. Jessica Meeuwis – Oudhof je hebt gelijk maar gebruik maar niet het woord vriendjespolitiek als argument.
   Dat bestaat nou éénmaal.
   12 weken vind ik ook erg lang voor een evenement wat al eerder heeft plaatsgevonden!

  2. Iedere vergunningaanvraag wordt losstaand beoordeeld. Ook of misschien juist als het eerder heeft plaats gevonden. Hoe is dat verlopen? Was er overlast? Hebben buurtbewoners geklaagd? Hoe zat het met de veiligheid? Hoe hebben ze dat dit jaar geregeld? Staan de hulpdiensten paraat voor ongeregeldheden of stel dat iemand daar een hartaanval krijgt? Houd men rekening met de natuur? Er moeten met het oog daarop ook vereisten aan de vergunning verbonden worden. Bijv het max aantal decibel dat men mag produceren. Dat allemaal, plus het feit dat er wekelijks soms duizenden aanvragen binnenkomen (van dakkapel tot festival van kapvergunning tot omgevingsvergunning) is beslissen binnen 12 weken zelfs best knap…

  3. Hm, als procesverbeteraar zie ik dat bij het beoordelen van dergelijke aanvragen de meeste tijd op gaat aan wachttijd. Wachten op info, wachten tot iemand tijd heeft….. De werkelijke tijd die besteed wordt aan de beoordeling is meestal niet meer dan een paar uur. Meestal kan dat proces flink sneller, als je alle verspilling eruit haalt.

  4. Carla van Wees beetje bijdehand. Afstemming met hulpdiensten en communicatie naar omwonenden zijn slechts enkele factoren die vroegtijdig opgestart dienen te worden. Ook met een optimaal ingericht proces dient deze periode gerespecteerd te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.