Cameras-moeten-veiligheid-garanderen-op-kruising-Musicallaan-–-Rijnkennemerlaan

Camera’s moeten veiligheid garanderen op kruising Musicallaan – Rijnkennemerlaan

Bij de kruising van MusicallaanRijnkennemerlaan in de wijk Terwijde moeten camera’s gaan zorgen voor een betere verkeersveiligheid. De gemeente en de bewoners vinden dat het gebied veiliger moest worden.

Het gebied staat al een tijd onder vuur door de regelmatige aanrijdingen. De kruising ligt ook vlakbij een basisschool, waardoor het voor kinderen ook gevaarlijk is. De gemeente beloofde in februari om omwonenden te betrekken in het probleem en om een evaluatie naar voren te brengen door het gevaarlijke kruispunt. De periode van het testen van de verkeersveiligheid door middel van camera’s is nu afgelopen, zo meldt de Gemeente Utrecht. ‘’We gaan nu beoordelen of de maatregelen voldoende hebben geholpen. Dit doen we onder andere met behulp van cameraonderzoek’’, aldus de gemeente.


Advertentie:

Door de gemeente is er een verkeerskundig bureau aangewezen om half mei op de kruising meerdere camera’s te plaatsen. ”De camera’s maken vervolgens een week lang opnames. De beelden gebruiken we om meer inzicht te krijgen hoe het verkeer zich gedraagt na de genomen maatregelen. We gebruiken de camera’s niet om te handhaven’’, aldus de gemeente. De resultaten worden op dinsdag 3 juli besproken met het verkeersbureau dat de opdracht heeft uitgevoerd, twintig omwonende mensen kunnen deelnemen aan deze werksessie.

Geschreven door: Dimitri van Tuijl, Hogeschool Utrecht

Lees ook:
Ontwerp voor veiligere Musicallaan
Projecten omtrent verkeersveiligheid worden versneld

14 reacties op “Camera’s moeten veiligheid garanderen op kruising Musicallaan – Rijnkennemerlaan”

  1. Zoals het artikel al aangeeft: een camera registreert. Een camera waarschuwt geen fietsers, geeft auto’s geen seintje wanneer er een fietser of scooter aankomt. Het enige dat je er mee kunt is terugkijken hoe of iets gebeurd is. De enige echte deskundigen zijn de slachtoffers en bewoners die aan de kruising wonen.

    1. Borden lezen lijkt tegenwoordig niemand meer te doen. Ik woon ergens anders in leidsche rijn aan een doodlopende straat die niet in de navigatie juist staat aangegeven. En hoeveel mensen toch gewoon ondanks het bord de straat in rijden…gaan blind op navigatie af

  2. Beetje raar verhaal. In eerste instantie lijkt het er op dat er permanente camera’s gaan komen. Mar als je het stuk verder leest gaat het over een onderzoek met camera’s dat al heeft plaats gevonden…. Overigens heeft er maar 1 camera gestaan. Een permanente camera gaat echt geen veiligheid brengen. Dat kruispunt is gewoon helemaal verkeerd aangelegd. Waarschijnlijk door iemand vanachter een bureau zonder in praktijk te checken of het ook wel overzichtelijk is. Ik kom daar dagelijks en het zijn echt niet alleen de auto’s die het gevaarlijk maken. Voetgangers die oversteken zonder te kijken en fietsers die van alle kanten (ook vanaf de stoep) zo het kruispunt op rijden zonder te kijken zorgen voor meer problemen.

  3. waarom al die vergezochte oplossingen? breng de logica terug in het verkeer en stuur op wat meer discipline, tolerantie en aanpassingsvermogen en wees aangenaam verrast door het resultaat! we moeten af van onlogische, dwingende, onpraktische en geforceerde (en vaak peperdure) verkeersoplossingen. die werken polariserend tussen verkeersdeelnemers.
    en we moeten het juist samen doen!

  4. Dus; alle bureaumedewerkers hup naar de praktijk ter plekke overal in Leidsche Rijn en dan opnieuw tekenen zonder ellelange procedures en veranderen die boel.

  5. De enige ruimtelijke oplossing voor een overzichtelijk kruispunt is dat het fietspad met voetpad samen in het midden van de groenstrook tussen de populieren komen te liggen. Het liefst over de hele groenstrook tussen de populieren. Dan kunnen alle verschillende fietspaden links en rechts en voetpaden langs de bebouwing vervangen worden door groen. Dat levert meer groen op en de balkons van de woningen krijgen daardoor ook meer privacy.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.