maximapark_foto_hans_peter_van_rietschoten2

Natuurwandeling door het Máximapark op zaterdag 30 juni

De wilde flora, dus de niet bewust aangeplante soorten planten, ontwikkelt zich goed naast de bewust aangeplante bomen, struiken en planten in de loop der jaren in het Máximapark.

Steeds vaker wijzen parkbezoekers elkaar op wéér een bezienswaardigheid op dat gebied.

Eén van hen is zonder meer Frans Coolen, bezield lid van natuur organisatie de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging. Het KNNV biedt kennis van veldbiologie, natuurbeleving, natuurbescherming en uitgebreide natuurstudie voor iedereen.

De Utrechtse afdeling organiseert op zaterdag 30 juni een wandeltocht door het Máximapark. Gedurende circa anderhalf uur leidt Frans Coolen de deelnemers aan de rondwandeling langs vele door het grote publiek nog niet ontdekte plekken waar bijzondere wilde flora welig tiert.

De route die Frans Coolen ditmaal heeft uitgestippeld zal langs een aantal zeldzame planten voeren.

Om 9.00 uur start de uiterst interessante en leerzame tocht door het Máximapark vanaf het pand van De Vrienden van het Máximapark aan de Alendorperweg 10A in Vleuten.

Deelname aan de wandeling is gratis en na afloop zal er koffie en thee geschonken worden in de Werkschuur aan de Alendorperweg, de vaste uitvalsbasis van “De Vrienden”.

maximapark_foto_hans_peter_van_rietschoten1
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Foto’s en tekst: Hans Peter van Rietschoten

1 gedachte over “Natuurwandeling door het Máximapark op zaterdag 30 juni”

  1. Marijke Smit

    Ik ben op zoek naar een natuurgids , die met ca. 20 mensen in september 2019 een wandeling wil doen door het maximapark, heeft u voor mij een contactpersoon ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.