Politie zoekt getuigen na brandstichtingen

De politie is op zoek naar getuigen van de brandstichtingen in De Meern en omgeving. De afgelopen dagen waren er opvallend veel brandjes in de regio. De politie doet onderzoek naar de branden, en zoeken hierbij getuigen. Mocht u iets gezien hebben kunt u bellen met 09008844. Ook roepen ze op om bij verdachte situaties direct 1-1-2 te bellen.

Zaterdag
In de nacht van zaterdag op zondag kwam omstreeks 00.59 uur een brand melding binnen van een brand langs de Europaweg. Hier was een container in de brand gestoken op het kunstgrasveld bij voetbalclub PVCV.

Brandende-kliko-verwoest-kunstgrasveld-van-voetbalvereniging-PVCV2_foto_112MediaUtrecht
Foto:112MediaUtrecht

Zondag
Zondag avond was het omstreeks 22.17 uur raak in het leegstaande pand van restaurant Castellum aan de Castellumlaan. Hier was aan de voorkant een luifel in brand gestoken. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Weer-brand-in-voormalige-Castellum-Restaurant_foto_112mediautrecht
Foto: 112MediaUtrecht

Maandag
Maandag avond was het weer raak in het leegstaande pand van Castellum. Dit maal was er aan de achterkant een deel van de gevel in brand gestoken. Ook ditmaal was er sprake van brandstichting. De brandweer had de brand snel onder controle.

Tweede-avond-op-rij-brand-in-leegstaand-restaurant-Castellum2_foto_112mediautrecht
Foto: 112MediaUtrecht

Dinsdag
Dinsdagavond was het weer raak in De Meern, ditmaal bij busstation De Meern – Oost. Hier stond een verblijfsruimte van de buschauffeurs in brand. Een omstander zag jongeren wegrennen. Het hokje was deze dagen al vaker het doelwit geweest van vernielingen en brandstichtingen. Even later was het raak bij het restaurant Anafora in het Maximapark, hier stond een container in brand. De brand bleef beperkt tot de container en een naastgelegen struik. Even later was er ook nog een buitenbrand in Parkwijk. Volgens een agent was er ook die avond een buitenbrand geweest in het Mauritspark in De Meern, daar betrof het een aantal boomstammen.

brandje_-verblijfsruimte_busstation_De_Meern2-foto_112mediautrecht
Foto: 112MediaUtrecht

Zie ook het Twitterbericht van Politie Vleuten-De Meern:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].