Paulien-Ligtvoet

Bewoner in beeld: Paulien Ligtvoet

Nieuwe Buren vinden elkaar met de Vinex Vrienden
“Niets te doen in de Vinex? Organiseer het zelf!” vindt Paulien Ligtvoet, Leidsche Rijn bewoonster van het eerste uur. Zij is organisator van meerdere initiatieven in Leidsche Rijn, zoals de Vinex Vrienden, een kleurenpietenfeest en onlangs een horeca promotie-actie.

Paulien vertelt: 18 jaar geleden verhuisde ik vanuit stad Utrecht naar Leidsche Rijn. Voor mijn dochters, toen 2 en 4 jaar oud, zocht ik een woonplek waar kinderen voor de deur konden spelen. Nu wil ik niet meer weg, de sociale contacten en de onderlinge betrokkenheid in Leidsche Rijn geven mij het thuisgevoel dat ik in de anonimiteit van de stad niet kende!

In 2012 organiseert Paulien een barbecue bij restaurant de Baai voor de Leidsche Rijners die actief zijn op social media. Haar doel was een community te creëren waar men elkaar kon vinden en het Nieuwe Buren gevoel werd versterkt. Dat is zeker gelukt: de Facebookgroep Vinex Vrienden die Paulien oprichtte heeft inmiddels bijna 4000 leden! Oude en nieuwe bewoners vinden elkaar met vragen en nieuwtjes over allerlei onderwerpen. Inmiddels zijn er drie nieuwe groepen aan toegevoegd: de Vinex Vakvrienden, waar men elkaar kan tippen over vakmensen op allerlei gebied, Vruchten van de Vinex voor lokale producten en sinds kort Vrij-gezellig in de Vinex, waar singles elkaar kunnen opzoeken om gezamenlijk iets te ondernemen.

Samen met Gwen Jansen bedacht Paulien een actie voor het 20-jarig bestaan van Leidsche Rijn. Bij het 20 jaar Leidsche Rijn T-shirt krijg je 20 bonnen voor gratis consumpties bij 20 horecagelegenheden. “Wij kwamen op het idee omdat veel mensen niet weten hoeveel leuke horeca er is in Leidsche Rijn. Het is voor de huidige bewoners en voor de bewoners die er nog komen een perfecte manier om kennis te maken met de horeca, de wijk en hun (nieuwe) buren.”

Voor de allernieuwste buren is er nu ook een 20 jaar Leidsche Rijn rompertje! Leuk voor de baby én voor de ouders. Die kunnen straks lekker – al dan niet met de kleine- op stap om te genieten van de horeca in Leidsche Rijn. Kijk op LeidscheRijnLijn.nl of op 20jaarLeidscheRijn.nl.

Geschreven door: Moniek Janssen

Lees hier alle interviews

1 gedachte over “Bewoner in beeld: Paulien Ligtvoet”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.