ouderen_sociaal_thuis_visite_foto_ Alex_Pavloff

Informatie-ochtend Vitaal Oud: Langer zelfstandig thuis wonen

Woensdag 27 juni en donderdag 28 juni aanstaande zal er een gratis informatieochtend plaatsvinden, georganiseerd door diverse wijkorganisaties. Gedurende de twee uur durende bijeenkomst zal het thema ‘langer zelfstandig wonen’ door Buurtteam Vleuten, Wijkverpleegkundigen van Careyn en De Rijnhoven, WIL (Wil in je buurt), Netwerk Informele Zorg Utrecht, Samen Vleuten en Welzaam worden uitgelicht. Vanaf 9.30 is er inloop met koffie. De eigenlijke bijeenkomst start om 10.00 uur.

“Om zelfstandig te kunnen blijven wonen, is het belangrijk dat ouderen actief blijven en een netwerk hebben in de wijk” is een tendens die al langer heerst, maar zeker niet inboet aan waarde.

Door de diverse organisaties zullen onderwerpen voor het voetlicht worden gebracht die voor veel ouderen van cruciaal belang zijn of zullen worden. Aangestipt zullen worden: hulp bij de dagelijkse huishouding waartoe ook het bereiden of verkrijgen van maaltijden wordt geschaard, (openbaar)vervoer, wijkverpleging, sociale activiteiten (dagbesteding) en (thuis)zorg. De doelgroep voor de informatieochtenden vormen de ouderen uit Vleuten-De Meern. Beide ochtenden zullen hetzelfde verlopen en dezelfde thema’s zullen worden belicht.

Op 27 juni stelt Buurtcentrum De Schakel, Schoolstraat 11 in Vleuten voor de bijeenkomst haar accommodatie ter beschikking terwijl de dag erop wordt uitgeweken naar Huiskamer Cultuurcampus Vleuterweide, Burchtpoort 5.
Mede initiator van de bijeenkomsten, Welzaam Vleuten-De Meern, noemt zich “een sterke buurtverbinder​ en staat voor goed leven en meedoen naar vermogen”. Welzaam maakt “kleine kringen groter” en versterkt daarmee de samenleving. Welzaam stimuleert de duurzame ontwikkeling van de sociale samenhang in de wijk door mensen, ideeën en organisaties met elkaar in contact te brengen. Welzaam gaat uit van de behoefte of vraag van de wijkbewoners en organisaties in de wijk. Hiertoe wordt het gesprek aangegaan met de bewoners, initiatiefnemers en organisaties en zo worden de wensen en de mogelijkheden geïnventariseerd. Welzaam reageert adequaat op hulpvragen en gaat snel over tot handelen om de hulpvragers te verbinden met andere bewoners en organisaties in de buurt.

Welzaam brengt organisaties bij elkaar om zo beter samen te werken in het belang van de wijkbewoners. Welzaam voert zelf geen structurele activiteiten uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.