Campusfestival_2018_foto_-Gwen_van_den_Akker

Campusfestival groeit naar wijkpodium voor beginnende makers en professionals

Op zondag 24 juni vond in en om de CultuurCampus in Vleuterweide het Campusfestival plaats, een opkomend festival georganiseerd door Cultuur19. Het festival is een podium voor beginnende en professionele kunstenaars, die actief zijn in de CultuurCampus of de wijk. Op allerlei plekken was iets te beleven: van het atelier tot de danszaal, de kleine en grote theaterzaal en buiten op het plein.

Opvallend was de enorme rijkheid en variatie aan programma en makers. Aan het begin van de middag liep de theaterzaal al snel vol voor de concerten van het C-orkest van Harmonieorkest Vleuten en Orkest van Utrecht. Orkest van Utrecht speelde een aantal bekende stukken uit de filmmuziek en speelde samen met het Jeugdorkest Leidsche Rijn. Menig bezoeker verliet na afloop geroerd de zaal. Bij Hangplek voor Ouderen moesten extra zitplaatsen gecreëerd worden om alle belangstellenden een plekje te kunnen bieden. Het theatergezelschap bestaand uit lokale ouderen brengt in het najaar een nieuwe voorstelling getiteld ‘Geen Man Overboord’ en speelde bij wijze van teaser een scène uit dat stuk. In het kader van 20 jaar Leidsche Rijn brachten jongeren van het JeugdTheater van Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) een voorstelling gebaseerd op interviews met ouderen in de wijk.
Buiten op het podium wisselden verschillende muzikale acts elkaar af. Jeugdband De Leidsche Rijn Trotters van het UCK mocht het spits afbijten, gevolgd door de Big Sax Band, een unieke samenwerking tussen X-Groove Band, Harmonieorkest Vleuten en de Sax School.
Hoewel veel makers wekelijks bezig zijn met muziek, theater of dans was optreden op een festivalpodium voor velen een nieuwe stap. De leden van Seven Raindrops (13-14 jaar) vonden elkaar bij de bandcoachlessen op het Leidsche Rijn College en traden voor het eerst op buiten de school. De scholieren ontwikkelden zich in korte tijd tot een frisse, jonge coverband. Het koor DiVAA van de Vocal Arts Academy stond daarentegen al eerder op het Campusfestival en was zichtbaar gegroeid en zelfverzekerder geworden. De wereldmuziekbands ISRI en Zonnebloem sloten het buitenpodium swingend af.

Campusfestival_2018_foto_cultuur19
Foto: Cultuur19

Zo was het festival een mooie momentopname van de rijkdom aan talentontwikkeling en creativiteit in de wijk en vele culturele disciplines, die de CultuurCampus te bieden heeft. Cultuur19 kijkt tevreden terug op deze editie en heeft ambities om het festival verder te laten groeien.

3 gedachten over “Campusfestival groeit naar wijkpodium voor beginnende makers en professionals”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.