Horeca-in-een-Sluiswachtershuis2_foto_gemeente_utrecht

Horeca in een Sluiswachtershuis

Een sluiswachtershuis dat een nieuwe bestemming is toebedacht moet voor een ondernemer toch een ultieme uitdaging zijn? Zeker als het een cultuurhistorisch pand betreft van net voor de oorlog met een uniek uitzicht op het markante punt waar het Amsterdam-Rijnkanaal en Merwedekanaal één worden.

Door de bouw van Leidsche Rijn is het kadastraal gezien niet meer gesitueerd aan de rand van de stad Utrecht, zoals het uiteraard wel jaren is geweest.

Nu ligt dit unieke pand in het gebied dat wordt aangeduid als Leidsche Rijn Centrum Oost.

De kavel nodigt uit tot het vestigen van een horecalocatie met perspectief. Ten opzichte van diverse voorzieningen ligt het optimaal en beschikt het over voldoende benutbare ruimte om eventueel uit te breiden.

Tijdens buiten evenementen worden de gasten opgeluisterd met het geluid van kabbelend water en een skyline die zondermeer enig in zijn soort is te noemen.

Het Sluiswachtershuis heeft momenteel nog een woonbestemming maar kan zeker horecabestemming krijgen. Het Sluiswachtershuis zal als horeca gelegenheid naar alle waarschijnlijkheid de naam houden en zeker een begrip in de volksmond worden.

Ondernemers die wel brood zien in het starten met horeca op deze plek krijgen van de gemeente tot 12 september 2018 de tijd een dichtgetimmerd plan in te dienen. Door de beschutting van bomen en dijk ligt het pand intiem gelegen, maar eenzaam en alleen hoef je je er niet te voelen. De voorbijtrekkende schepen en Leidsche Rijn Centrum zo dichtbij dat je er het winkelend publiek haast kan zien lopen maken het er levendig.

Meer informatie is te vinden op de website van gemeente Utrecht.

3 gedachten over “Horeca in een Sluiswachtershuis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.