Wethouder_Everhardt_opent_bouw_van_Natuurspeeltuin_De_Hoef-Foto--Elly-Stoffels

Wethouder Everhardt opent feestelijk de bouw van Natuurspeeltuin De Hoef

De bouw van Natuurspeeltuin De Hoef is vrijdag 22 juni officieel geopend door Wethouder V. Everhardt. Door middel van een officiële handeling werd de bouw van de speeltuin feestelijk gevierd. Over een aantal weken zal het eerste gedeelte van de speeltuin open gaan.

Natuurspeeltuin De Hoef is een nieuwe speeltuin in de wijk Hoge weide. Het is de eerste speeltuin in Utrecht dat ook toegankelijk is voor kinderen met een beperking. De buurtgenoten zullen de speeltuin volledig zelfstandig beheren. ‘’Dit was een unieke gelegenheid om iets nieuws neer te zetten. De buurt heeft het idee omarmt en gezegd dat ze de speeltuin beschikbaar willen stellen voor alle kinderen’’, laat wethouder V. Everhardt weten.

De bouw van de speeltuin is al een lange tijd aan de gang. Op 22 juni is de bouw van het project feestelijk gevierd met onder andere wethouder V. Everhardt, speeltuinmaker Elly Stoffels en voorzitter van stichting ‘Natuurspeeltuin De Hoef’ Fabienne Klinckhamers. ”We zijn erg blij met de gemeente Utrecht”, zegt Stoffels. Naast de speeltuin wordt er ook druk gewerkt aan een speeltuingebouw. Zorginstelling ‘Matthias Zorg’ zal hiervoor taarten bakken en helpen bij de verkoop van taart met koffie of thee aan gasten. ”We hopen hiermee dat niet alleen buurtgenoten maar iedereen uit Leidsche Rijn een extra plek hebben om elkaar te ontmoeten”, zegt Klinckhamers.

Door eerdere vertraging van de bouw, zal op donderdag 26 juli een gedeelte van de speeltuin worden geopend. ‘’We zullen iedere dag dan maar een uur open gaan. De speeltuin is dan nog niet volledig af, waardoor we daar rekening mee moeten houden”, zegt Stoffels. Wanneer de speeltuin volledig klaar is, is nog niet bekend.

Geschreven door: Merveille Tandu-Pedro, Hogeschool Utrecht

1 gedachte over “Wethouder Everhardt opent feestelijk de bouw van Natuurspeeltuin De Hoef”

  1. Wellicht dat een redactie eerst de spellings- en grammaticafouten uit dit nieuwsbericht kan halen. Bij particulieren kan dit gebeuren, maar bij Regio Leidsche Rijn (een nieuwssite) vind ik dit erg storend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.