Janine-van-der-Duin-Indekerngezond
 Janine van der Duin (l) Bert Perabo, kernteamlid van Indekerngezond (r)

Indekerngezond: positieve geest in een gezond lichaam

27 juni 2018 20:37  Redactie  2 reacties

Indekerngezond biedt de ruimte en middelen om met elkaar in gesprek te gaan, maar ook om van elkaar te leren. Op een unieke locatie in het Leidsche Rijn Centrum komen denken en doen van de bewoners van Leidsche Rijn bij elkaar.

Onder de welluidende naam ‘Indekerngezond’ worden er faciliteiten geboden om deze twee te verenigen. Een positieve geest huist in een gezond lichaam. Gezondheid is een breed begrip. Waarom hiertoe de bewoners van de wijk niet met elkaar in contact brengen en iets ondernemen dat de onderlinge samenhang ten goede komt?

Wat te denken bijvoorbeeld van een wijkbewoonster die zichzelf ten doel heeft gesteld haar buurt en de bewoners beter te leren kennen en het initiatief nam tot het mobiliseren van deze mensen om samen mee de buurt te verkennen. Motiverend voor de geest en goed voor lijf en leden. Tenslotte komen mensen op deze manier met elkaar in contact en verkennen met elkaar de buurt waar ze wonen.

Indekerngezond is bij uitstek de locatie waar bijeenkomsten worden georganiseerd en de drempel zal laag zijn. Zomaar binnenlopen bij ‘Indekerngezond’ is makkelijker dan een sportschool inlopen waar je vrijwel direct wordt beoordeelt op je fitheid en je kunnen op sportief gebied.
positieve_gezondheid_Indekerngezond

‘Indekerngezond’ is transparant, letterlijk!

Veel glas maakt dat de ruimte open oogt en het materiaal- en kleurgebruik van de interieurarchitecte maken het warm en aangenaam. Er zullen lounge mogelijkheden te over zijn, een escaperoom is in voorbereiding, koffie en thee binnen handbereik en een luisterend oor kan altijd iemand wel bieden.

“Indekerngezond” is divers en valt niet onder één noemer te vangen. Verbinden, beleven en delen zijn kernwoorden die zeker van toepassing zijn op het concept.

opzet_Indekerngezond

Janine van der Duin is de aanjager van ‘Indekerngezond’ in Leidsche Rijn Centrum en is als projectleider aangesteld om de initiatieven te coördineren. In samenwerking met Institute of Positive Health (IPH) willen ze elke inwoner met positieve gezondheid bekend maken.

Indekerngezond zal in september de deuren officieel openen. De medewerkers zijn dol enthousiast en wachten, uiteraard met een flinke dosis gezonde spanning, tot Indekerngezond niet langer een ambitieus plan is, maar een concreet en tastbaar initiatief voor en door wijkbewoners. Indekerngezond zal een welkome aanvulling voor Leidsche Rijn zijn, juist vanwege de diversiteit aan activiteiten die er geboden worden. De wijk initiatieven druppelen al binnen en Janine van der Duin is gedreven om te starten aan de Kopenhagenstraat 41 in Leidsche Rijn Centrum waar ze het publiek hartelijk zal ontvangen.

Je er welkom voelen zal niet lastig zijn. Het ‘huiskamergevoel’ nodigt uit er te verpozen en op adem te komen. Tegelijkertijd kan je er actief iets ondernemen om zo de invloed op je gezondheid te vergroten.

Dat alles kan bij Indekerngezond.

Foto’s en tekst: Hans Peter van Rietschoten

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

2 reacties

  1. Hedwig Van de Bilt

    Wat een flauwekul tenten allemaal in Leidsche Rijn Centrum kan niet meer juppen en trend gedrag Wordt er misselijk van .

    • Beste Hedwig, vanaf september gaan we open. Mocht je tegen die tijd nieuwsgierig zijn geworden, dan nodig ik je van harte uit om eens een kopje koffie te komen drinken en te kijken wie we echt zijn. Welkom!


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website