Impressie_Kees_Valkensteinschool_Haarzicht-Foto_van_Hoogevest_Architecten

Kees Valkensteinschool in Haarzicht

Zaterdag 26 mei gaf toenmalig wethouder Kees Geldof middels het startschot voor de bouw van Haarzicht, de eerste volkomen gasloze wijk die tussen Vleuten en Haarzuilens wordt gebouwd. De wijk omvat ruim vijfhonderd woningen en er zal een basisschool verrijzen. De Kees Valkensteinschool zal in Haarzicht een tweede vestiging openen en samen met de buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf voor 0-4-jarigen. Het eveneens duurzaam uitgevoerde en energie-neutrale gebouw krijgt een multifunctionele ruimte dat het hart vormt van het gebouw. De lokalen kunnen flexibel worden ingedeeld.

Onduidelijk is nog met hoeveel leerlingen het aankomende schooljaar zal starten in de Kees Valkensteinschool in “Kindcentrum Haarzicht”. De nieuwbouwwijk Haarzicht zal ongetwijfeld jonge gezinnen aantrekken hetgeen in zal houden dat de aanwas van leerlingen continue zal zijn. Het gebouw is derhalve berekend op de verwachte groei van het aantal leerlingen aangezien in Haarzicht veel jonge gezinnen zullen komen te wonen.


Advertentie:

De historische grond waarop de school is gebouwd is in het lesprogramma prominent aanwezig. Gedurende de bouw worden leerlingen en ouders nogal betrokken bij de archeologische opgravingen die zijn gedaan. De lokale geschiedenis zal zeer zeker worden uitgelicht. De nieuwe school staat immers op historische grond. Middels een archeologische feestweek/informatieweek hebben leerlingen tijdens de lessen actief meegewerkt in het programma dat de Historische Vereniging Vleuten heeft georganiseerd.

2 reacties op “Kees Valkensteinschool in Haarzicht”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.