Drone
 Foto: AP x 90

Jongen mishandeld na vliegen met drone in Maximapark

29 juni 2018 08:44  Redactie  27 reacties

Donderdagmiddag rond 16.00 uur is een jongen in het Maximapark mishandeld omdat hij met een drone vloog.

Het incident gebeurde nabij het evenemententerrein aan de Europaweg in Vleuten. Een voorbijganger zag de 18-jarige jongen met de drone vliegen en ging er direct op af. De drone bestuurder kreeg van de passant klappen en werd geschopt.

De politie heeft de 55-jarige voorbijganger aangehouden en is door het openbaar ministerie met een dagvaarding naar huis gestuurd.


Advertenties:

27 reacties

 1. Praten we tegenwoordig niet meer fatsoenlijk moet elkaar, geven we meteen klappen en trappen zelfs.

 2. Rodny Vis

  dit vind ik echt niet meer normaal. Zelf heb ik daar ook gelopen en niks gezien wat erg

 3. Peggy Kuipers-Daniels

  Ik heb ook dubbele gevoelens over al die drones. Eerlijk is eerlijk ze geven soms hele mooie filmpjes maar het tast ook privacy van mensen aan en men houd zich qua veiligheid ook niet altijd aan de regels. Deze persoon is waarschijnlijk ook geen fan en vond het gerechtvaardigd om het op deze wijze te uiten. Totaal onacceptabel en vreselijk. Wie weet staat hij op de beelden van de drone en kan hij worden aangehouden. Geweld lost niks op en moet bestraft worden!

  • Remco van Vliet

   We worden overal gefilmd moeten overal onze id tonen, we zijn zo dom on slimme meters in de meterkast te laten ophangen. we hebben een smartphone die 24/7 zegt waar we zijn, maar oh jee een drone dat is me privacy in eens belangrijk, wat een gelul.

  • Peggy Kuipers-Daniels

   Remco van Vliet Wanneer je het één niet fijn vindt hoef ja het andere toch ook niet meteen goed te keuren? Nogmaals iermand voor zoiets pakken slaat totaal nergens op en moet bestraft worden. Waarschijnlijk liep vooraf de conversatie niet helemaal lekker.. I don’t now.
   Je laatste deel in je laatste zin vind ik trouwens niet chique.🤔

 4. Jarno Peschier

  Evenemententerrein Maximapark? Een 55-jarige verdachte die pissig is op drones? Volgens mij is die idioot ook wel eens tegen mij zonder enige reden beginnen schelden. Bij mij durfde hij zeker niet te meppen? Ik had direct 112 gebeld en hem teruggeslagen en vastgehouden tot de politie er was. (Iets wat hier blijkbaar ook uiteindelijk gebeurd is.)

  • Herman Scheerhoorn

   Ik ben benieuwd of je er ook zo over denkt wanneer het je kind betreft….. Bovendien is dit een goed voorbeeld dat niet zozeer de rechtstaat te kort schiet maar wel de bijbehorende strafmaat. In dit geval ben ik voor voorarrest in plaats van heensturen.

 5. Ans van Rooijen

  Je moet wel weten dat je met je drone niet boven de huizen van de bewoners mag vliegen, dus wel even goed de regels voor de drone lezen!

  • Louis van Dompselaar

   En zelfs dan weet je als toevallig passant niet of er misschien een ontheffing verleend is, waarmee er volkomen legaal gevlogen wordt (een bedrijf dat dakgoten moet bekijken bijvoorbeeld, en netjes een vergunning heeft aangevraagd en gekregen). Dus in gesprek gaan lijkt me altijd beter dan gelijk klappen uitdelen…

  • Tammy Edo

   ik ben ook een jongen tegen gekomen die een drone liet vliegen en die filmde duidelijk alle voorbijgangers en niet de huizen. Eerlijk waar ik vond het maar een raar idee..!! Alleen iemand in elkaar slaan gaat ver

 6. Frans de Rooij

  Waar is dat precies. Wil ik ook met mijn drone vliegen. Kijken of hij mij ook klappen gaat geven. Hoef hij in elk geval geen dagvaarding meer….

 7. Thomas Bleij

  Ik vind het ronduit belachelijk. Het rondvliegen met een drone om te filmen van bovenaf is meer anoniem dan het rondlopen met je smartphone. Filmen in huizen en tuinen kan idd niet.

 8. Annemarie de Putter

  Er vloog hier van de week een drone over onze tuin, ben benieuwd of dat van deze jongen is. In elkaar slaan is geen oplossing, maar met drones over tuinen vliegen is niet oké.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website